Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

IMG 3572V Dubaj smo se podali in mesto občudovali. Na najvišji stolp se povzpeli, razgled da nismo verjeli. Utrip mesta res preseneča, je kar turistična gneča. Doživetje čisto pravo, ko greš smučati na sneg v puščavo. Potem sledil je še safari, kjer se ti kar zvrti v glavi. Ko "pretresen" se ustaviš, še na kamelo se postaviš. Derviši in trebušni ples, bilo je čisto zares. Sledil je še Abu Dhabi, kjer Emirati palace z "zlato" kavo vabi. Plaže, morje in lep pogled, da narediš še kakšen izlet. Mošeja veličastna in imenitna, za zaključek kar prehitra. Voznik avtobusa je poskrbel, da adrenalin se je povzpel. Srečno se vrnili in plane nove naredili.

DSC 0146Na prvi študijski dan smo obiskali Poličarjevo samooskrbno kmetijo v Naklem pri Kranju, drevesnico Resje in čebelarski muzej v Radovljici. Povsod so nam zanimivo predstavili njihove dejavnosti. Vsi so poudarili, da je pri njihovem delu pomembno znanje in izkušnje. Le tako se pride do dobrih rezultatov v kmetijstvu in živilstvu. Ujeli smo tudi nekaj sončnih žarkov na sprehodu po Bledu. Veselimo se študija na BICu. Nekaj utrinkov je v galeriji.

IMG 0841Dolenjsko zaznamuje prestolnica Novo Mesto, po kateri smo se sprehodili in jo občudovali z Rudolfovega splava in se potem sprehodili skozi staro mestno jedro. Na gradu Struga nas je po starih kranjskih navadah dočakala Eleonora Sobjeska in nam razkazala grad. V nadaljevanju smo obiskali hišo s tradicijo »Matjaževo domačijo«. Strokovna ekskurzija je bila tudi v znamenju dobre hrane in vinskega posebneža CVIČKA. Utrinke z ekskurzije lahko pogledate v galeriji.

photo7

V nedeljo, 13. 4., smo se študentje 1. letnika programa Gostinstvo in turizem že v jutranjih urah odpravili novim dogodivščinam naproti. Če smo bolj natančni, nas je čakala dvodnevna ekskurzija na Primorsko, na kateri smo morali biti drug drugemu turistični vodnik, hkrati pa smo se morali tudi prepustiti užitkom vloge turista, saj smo tudi sami spoznavali in odkrivali povsem nove stvari. Najprej nas je pot popeljala do Škocjanskih jam. V treh kilometrih, ki smo jih prehodili, smo lahko občudovali zares magičen svet podzemnih sotesk in dvoran. Po tem, so nas že pričakovali v Pršutarni Kobjeglava, kjer so nas postregli z njihovim pršutom in z odličnim vinom Teran, kasneje pa smo si ogledali še prostore, kjer ta vrhunski pršut »nastaja«.

Preberite več: BIC zgodba Krasa in Primorske

DSCF0471Študentje Wellness turizma so 15. 4. 2014 zaključili predavanja in vaje z ogledom wellness ponudbe Term 3000 Moravske Toplice (Hotel Livada Prestige***** in wellness center Termalium), ki spadajo v največjo slovensko hotelsko skupino »Sava Hotels & Resort«. Po ogledu luksuznega hotela, gostinske ponudbe in wellness centra je bila v sejni sobi 5-zvezdičnega hotela predstavitev organizacije in poslovanja gostinskega dela ponudbe s predstavitvijo razvoja novega produkta »Prekmurska špajza«.

Preberite več: Zaključek predavanj malo drugače