Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

IMG 4229Prav to se je 2. aprila dogajalo na Bledu, v našem slovenskem turističnem biseru. Za štetje stopnic do gradu nam je sicer zmanjkalo sape, smo si pa zato več kot odpočili ob prekrasnem razgledu in Jezerškovi kavi. Po natreniranih mečih smo za ročne mišice poskrbeli v regatnem centru pod vodstvom olimpijca Mihe Piriha, v Vili Bled smo bivšo Titovo rezidenco izbrali za naš naslednji dopust (nikoli ne veš, kje srečaš Paula McCartneyja) in za poročni prostor si je vsaj ženski del skupine izbral Grand Hotel Toplice. Ampak za srečo v ljubezni bodo pa najprej morali pletnjarji nehati štrajkati, da bomo končno prišli do tistega magičnega zvonca na otoku!

Sabina Spitalar.

Jan Nose_in_BIC_LjubljanaV petek, 1. 4. 2016, so študenti drugega letnika gostinstva in turizma (v okviru modulov PG in F&B) na povabilo g. Nosé Jana obiskali Trening center G3Spirits. Gre za ustrezno opremljen center z usposobljeno ekipo, ki nudi kakovostno in sodobno izobraževanje na področju vseh aktivnosti podjetja G3Spirits.

Nekaj besed je bilo namenjenih odlični kavi KIMBO, preostali del časa je bil namenjen spoznavanju mešanja pijač in praktični delavnici priprave Caipiroske (različica brazilskega kotejla Caipirinhe, kjer namesto Cachaçe uporabijo vodko.

Preberite več: »Passion Caipiroska«, Jan Nosé in G3SPIRITS

Bled BICTermalna voda, zdravilna klima in obilo stopnic so nas pričakali ob obisku ene najlepših alpskih letovišč. Kot bodoči turistični vodniki oziroma delavci v turizmu smo študenti 2. letnika gostinstva in turizma v okviru praktičnih vaj pri predmetu Dopolnilne turistične dejavnosti iz prve roke spoznali delovnik turističnega vodnika. V torek, 17. 11. 2015, smo se namreč odpravili na Bled. Najprej smo obiskali Festivalno dvorano, kjer so nam predstavili s kakšnimi dogodki se ukvarjajo. Svojo pot smo nadaljevali peš proti Blejskemu gradu.

Preberite več: Študentje BIC Ljubljana so aktivno in zdravo spoznavali Bled

KolnOd 13. do 15. 10. 2015 smo se študenti 2. letnika programa Živilstvo in prehrana in predavateljice udeležili strokovne ekskurzije v Nemčiji. V Kölnu smo si ogledali vodilni mednarodni sejem hrane in pijače Anuga. Predstavljeni so bili kakovostni in inovativni živilski izdelki s poudarkom na varnosti in raznolikosti. Poleg znamenite katedrale smo si v prestolnici Porenja ogledali tudi muzej čokolade. Na poti do sejma smo obiskali najstarejšo pivovarno Weihenstephan v Freisingu.

Prvi dan po vožnji mimo Salzburga in Münchna smo imeli v Fraisingu voden ogled najstarejše pivovarne Weihenstephan. Podrobno so nam pokazali in razložili tehnološki postopek izdelave njihovega piva. Sledila je vodena degustacija treh različnih vrst piva. Pivovarna dobro sodeluje z univerzo v mestu. Že v sklopu pivovarne so bili vzorčni vrtovi, ki so značilni za mesto. Tu so bili doma lastniki škofjeloškega gradu – Freisinški škofje.

Preberite več: ANUGA 2015 – Okusi prihodnosti

Köln, 10. - 14. 10. 2015

AnugaAnuga je največji sejem hrane in pijače na svetu ter najpomembnejši v živilski panogi tako za nove trge kot za ciljne skupine, za vse trende in tematike ter predvsem za izvajanje poslovne dejavnosti ter vzpostavljanje stikov na najvišji ravni. Na skoraj 300.000 m² je razstavljalo več tisoč razstavljavcev iz blizu 200 držav.

Največji poudarki na sejmu so bili:

Delikatese, zamrznjena hrana, mesni izdelki, ohlajene jedi, mleko in mlečni izdelki, kruh in pekovski izdelki, tople pijače, pijače, organsko pridelana hrana, poslovanje, distribucija, strežba …

Preberite več: Največji sejem hrane in pijače na svetu