Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

Dolenjska2016Prvi študijski dan za študente 1. letnika programa gostinstvo in turizem smo začeli s strokovno ekskurzijo po Dolenjski. Dolenjsko zaznamuje prestolnica Novo mesto, po kateri smo se sprehodili in jo občudovali z Rudolfovega splava. Po kosilu v Hiši kulinarike v Novem mestu smo bili priča pravemu grajskemu doživetju na gradu Struga. Za tem smo obiskali 150 let staro Matjaževo domačijo, ki je vključena v evropsko mrežo Hiše s tradicijo. Najprej smo slišali Zgodbo o cvičku, v kateri smo spoznali zgodovino vina ter sestavo in pridelavo cvička od zgodnje pomladi do pozne jeseni in na koncu še degustirali sestavine cvička ob ajdovem kruhu in siru. Degustacijo smo zaključili s “kraljem cvička”. Utrinke si oglejte v galeriji.

Primorska 2016_BIC_LjubljanaŠtudenti 1GT smo se podali na strokovno dvodnevno ekskurzijo po Krasu in Primorski. Avtobusno vodenje študentov je popestrilo pot do vhoda v Škocjanske jame. Za ogrevanje smo se spustili v čarobni podzemni svet Škocjanskih jam, ki so tako posebne, da so jih vpisali v seznam UNESCO kulturne dediščine. Po dveh kilometrih in pol ter 500 prehojenih stopnicah nas je pričakal sončen dan. Pot smo nadaljevali do pršutarne Kobjeglava, kjer so nas pričakali z degustacijskim kosilom in kozarcem terana. Sledil je ogled in predstavitev pršutarne. Po ovinkih nas je pot popeljala do Lipice, kjer smo občudovali plemenitost lipicancev in njihov galop iz pašnikov v staje. Polni vtisov smo se odpravili proti Portorožu.

Preberite več: Strokovna ekskurzija: Primorska 2016

Italija 2016Dne, 4. 4. 2016, smo se s študenti drugega letnika gostinstva in turizma odpravili na strokovno ekskurzijo v Italijo. Pot nas je vodila mimo Postojne in Vrtojbe do Italije, kjer smo imeli prvi postanek v Cormonsu pri edinem Slovencu Jošku Sirku, ki ima Michelinovo zvezdico. Prvo presenečenje na naši poti je bil topel in prisrčen sprejem gospodarjev La Subide in prijetno ter predvsem poučno spoznavanje njihove ponudbe, ki temelji na avtentičnosti ter inovativnosti. Po končanem ogledu so nas gostitelji pogostili še s kozarcem penine, tradicionalnim koruznim kruhom ter pršutom in drugimi odličnimi dobrotami. Polni pozitivnih vtisov smo se odpravili naprej.

Preberite več: Strokovna ekskurzija 2. GT - Italija