Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

20180531 145136Kakovostno srečanje sta  31. maja 2018 organizirala uredniški odbor revije »Mlinarstvo in pekarstvo« in založniško podjetje Robinson. Glavna tema so bile sestavine za pekovske izdelke, predstavljeni so bili najnovejši dosežki in izsledki  na tem področju. Predavali so ugledni strokovnjaki iz   slovenskih in tujih živilskih podjetij, ponudniki surovin za pekarstvo in slaščičarstvo, ponudniki in predstavniki proizvajalcev pekarske opreme, ter ponudniki laboratorijske opreme. 

V začetku simpozija je predstavnica Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavila prednostne naloge ministrstva na področju živilskega sektorja. Predstavljeno je bilo tudi delovanje Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin v letu 2017.

 

Sledilo je druženje s poslovnimi partnerji, ki že sodelujejo z zaposlenimi v šolskih delavnicah praktičnega pouka ali pa so mentorji  študentov in dijakov na praksi v podjetjih.

Simpozij so spremljale promocije in degustacije izdelkov podjetij Podravka - Žito d. o.o., CSM Bakery Solution, Mercator IP Kranjski kolaček, Bonopan,  Mlin Rangus, BIC Ljubljana in drugih.

Glavni urednik revije Mlinarstvo in pekarstvo gospod Anton Bantan vabi in spodbuja študente BIC Ljubljana VSŠ, da pripravijo zanimive prispevke s področja mlinarstva, pekarstva in slaščičarstva za objavo v reviji. Pošljejo jih na naslov info.robinson@siol.net

Strokovnega srečanja smo se udeležile ravnateljica Živilske šole mag. Tatjana Šček Prebil in živilski tehnologinji Milena Hrovat in Mojca Smerajec. Poglejte si utrinke.