Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

1ŽP prvi danV ponedeljek, 2. 10. 2017, so začeli svojo študijsko pot tudi študentje programa živilstvo in prehrana. Prvi študijski dan smo zastavili nekoliko drugače; odpravili smo se v Cerknico na kmetijo odprtih vrat Levar. Na kmetiji so nas seznanili z vsemi postopki pridelave žita in predelave le-tega v kruh. Skratka slišali smo zgodbo od zrna do kruha. Pa ne kateregakoli; tistega »pravega« na roke zamesenega in v krušni peči pečenega. Vse dobljene informacije smo si lažje predstavljali tudi z ogledom malega domačega  muzeja starih kmečkih strojev in priprav. Gospodarica nabira tudi zelišča, zato nam je razkrila, da rek »za vsako tegobo zel raste« resnično velja. S krajšim sprehodom smo se podali do Cerkniškega jezera, kjer smo slišali vse podrobnosti zakaj v največjem presihajočem jezeru včasih lovijo ribe, včasih pa pasejo krave. Ekskurzija je bila strokovno zanimiva in poučna in gastronomsko zelo okusna. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.