Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Dolenjska2016Prvi študijski dan za študente 1. letnika programa gostinstvo in turizem smo začeli s strokovno ekskurzijo po Dolenjski. Dolenjsko zaznamuje prestolnica Novo mesto, po kateri smo se sprehodili in jo občudovali z Rudolfovega splava. Po kosilu v Hiši kulinarike v Novem mestu smo bili priča pravemu grajskemu doživetju na gradu Struga. Za tem smo obiskali 150 let staro Matjaževo domačijo, ki je vključena v evropsko mrežo Hiše s tradicijo. Najprej smo slišali Zgodbo o cvičku, v kateri smo spoznali zgodovino vina ter sestavo in pridelavo cvička od zgodnje pomladi do pozne jeseni in na koncu še degustirali sestavine cvička ob ajdovem kruhu in siru. Degustacijo smo zaključili s “kraljem cvička”. Utrinke si oglejte v galeriji.