Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Primorska 2016_BIC_LjubljanaŠtudenti 1GT smo se podali na strokovno dvodnevno ekskurzijo po Krasu in Primorski. Avtobusno vodenje študentov je popestrilo pot do vhoda v Škocjanske jame. Za ogrevanje smo se spustili v čarobni podzemni svet Škocjanskih jam, ki so tako posebne, da so jih vpisali v seznam UNESCO kulturne dediščine. Po dveh kilometrih in pol ter 500 prehojenih stopnicah nas je pričakal sončen dan. Pot smo nadaljevali do pršutarne Kobjeglava, kjer so nas pričakali z degustacijskim kosilom in kozarcem terana. Sledil je ogled in predstavitev pršutarne. Po ovinkih nas je pot popeljala do Lipice, kjer smo občudovali plemenitost lipicancev in njihov galop iz pašnikov v staje. Polni vtisov smo se odpravili proti Portorožu.

Na poti smo izvedeli veliko zanimivih novic o turizmu slovenske obale. Ob petih smo se pripeljali pred hotel Riviera**** Lifeclass v Portorožu in se namestili v sobe. Sledilo je snemanje flash moba na portoroški plaži. Od plesa zagreti so nekateri kar oblečeni poskakali v vodu, ostali pa v kopalkah. Voda še ni dosegla poletnih temperatur, zato je delovalo kopanje precej osvežilno. Primerno lačni smo se uredili in oblekli uniforme ter se odpravili na samopostrežno večerjo. Sledila je večerna animacija in priprave na naslednji dan. V sredo smo se čili in spočiti ob sedmih zjutraj zbrali na pomolu Meduza in pozdravili sonce ter naredili tibetanske vaje za lep začetek dneva. Skupina študentov je jutranje aktivnosti nadaljevala še z vodno aerobiko. Po dobrem samopostrežnem zajtrku in večjo količino krepke kave smo se odpravili na predstavitev Lifeclass hotelskega kompleksa. Po zanimivi predstavitvi in ogledu predsedniškega apartmaja smo se odjavili iz hotela in nadaljevali poučno ladijsko avanturo z dr. Ireno Fonda. Izvedeli smo vse o ribogojnici FONDA, si jo ogledali in na ladji naredili vajo odpiranja ostrig in priprava jastoga pred gosti. Lep sončen dan smo izkoristili za sprehod proti Piranu, kjer smo imeli kosilo v restavraciji Ivo. Siti in polni novih doživetij smo se odpravili še na zadnji ogled, in sicer ekološkega vinogradništva RODICA. Z ogledom vinograda in pokušino vin smo se odpeljali proti domu. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.