Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Bled BICTermalna voda, zdravilna klima in obilo stopnic so nas pričakali ob obisku ene najlepših alpskih letovišč. Kot bodoči turistični vodniki oziroma delavci v turizmu smo študenti 2. letnika gostinstva in turizma v okviru praktičnih vaj pri predmetu Dopolnilne turistične dejavnosti iz prve roke spoznali delovnik turističnega vodnika. V torek, 17. 11. 2015, smo se namreč odpravili na Bled. Najprej smo obiskali Festivalno dvorano, kjer so nam predstavili s kakšnimi dogodki se ukvarjajo. Svojo pot smo nadaljevali peš proti Blejskemu gradu.

Z izjemnim razgledom in sončnim dnevom smo se sprehodili po gradu ter hitro nadaljevali pot naprej proti Olimpijskemu veslaškemu centru, kjer so nam veslanje tudi podrobno predstavili. V telovadnici smo se nato še preizkusili na veslaških napravah. Pred veslaškim centrom sta nas čakali dve pletni, da nas popeljeta na otok. Po že tako dolgem in napornem dnevu je bil pred nami zopet naš dnevni "sovražnik". STOPNICE. Po prehojenih 99 stopnicah smo prišli do vrha in lovili še zadnje sončne žarke. Nekaj jih je odšlo pozvonit na Blejski zvonček, kjer so si zaželeli srečo v ljubezni ali spiritualne želje, drugi pa smo še vedno lovili sapo. Naš dan se je počasi bližal koncu, saj smo odpluli nazaj in se sprehodili še do Grand hotela Toplice. Tam nas je počakal receptor in nas popeljal po hotelu. Vsi smo bili navdušeni nad notranjostjo ter nad tem, koliko slavnih ljudi je že obiskalo ta hotel. Njihov polkrožni salon ponuja čaroben pogled na jezero in občutek da si na njem. Za piko na i pa smo še dobili kozarec vode iz naravnega vrelca, ki se nahaja pod hotelom. Naš obisk smo zaključili v Hotelu Golf, kjer smo iz prve roke videli delo in postavitev za mednarodno srečanje slovenske papirne industrije. Domov smo vsi odšli v vedenju, da po takem dnevu nihče ne rabi več telovaditi.

Sara Kočar