Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

Rimske TermeNa nekdanjem domu našega največjega pesnika balad in romanc Antona Aškerca nam je njegov pranečak g. Aškerc razkazal zelo lepo urejeno muzejsko hišo, zbirko pesnikovih del in tudi črno kuhinjo, ki je še danes v uporabi. Na domačiji se ukvarjajo tudi s pridelavo sira, ki smo ga poskusili skupaj z doma spečenim kruhom in bezgovim sokom. Kultura, turizem, dopolnilna dejavnost na kmetiji privabljajo goste od blizu in daleč.

Dr. Miha Kovačič, vaditelj joge iz celjskega društva joge v vsakdanjem življenju, nam je predstavil osnove joge. Med smehom, valjanjem po tleh, raztegovanjem in preskušanjem mej fizičnih sposobnost, so najbolj vztrajni poleg zajca in kobre želeli poskusiti še položaj orla. Na videz enostavni položaji, že kot n.pr. sedenje na petah, so se izkazali kot zelo naporni. Da pa bi n.pr. visoke pete pri hoji povzročale neskladen položaj telesa in posledično migrene, pa tudi nismo pomislili.

Preberite več: Vaje pri predmetu Wellness turizem s pridihom Antona Aškerca,...

ItaStrokovna ekskurzije je del izobraževalnega programa na višji šoli v programih živilstvo in prehrana ter gostinstvo in turizem. Namen strokovne ekskurzije je spoznati tehnologije, proizvodnjo in senzoriko posameznih živil, ki geografsko niso povezana s Slovenijo, so pa znana. Ogledali smo si proizvodno balzamičnega kisa, parmezana, pršuta, Culatella in gostišče La Subida - gostišče z Michelinovo zvezdico.

Preberite več: Strokovna ekskurzija v italijansko pokrajino Emilio - Romagno

Obisk Sunny_studioPri predmetu Wellness turizem so študenti 6. 4. 2017 zamenjali predavalnico s fitnes centrom v Sunny Studio Ljubljana. Lastnica spa centra gospa Sonja Poljanšek Škrabec jih je popeljala skozi spa center in jim predstavila filozofijo centra, njihovo ponudbo s podrobnim opisom vsebine posamezne storitve. Profesionalni vaditelj v fitnes centru, g. Andrej, pa študentom/kam ni predstavil samo postopka sprejema in priprave individualnega programa za obiskovalca ter pojasnil pravilen potek izvajanja vaj na posameznem orodju, ampak je študentom/kam med individualno vajo tudi svetoval, po želji preveril njihovo telesno maso ter podal nasvete o primernosti vaj, o pravilni prehrani ter potrebnem pitju tekočin. Vaje v fitnesu so se lahko potem zaključiei tudi z obiskom finske in aroma savne.

BrdaS študenti 2. letnika program Živilstvo in prehrana, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, smo se udeležili izredno zanimive in prijetne ekskurzije v Goriška brda. Po študijskem programu smo pokrivali tri strokovna področja: Tehnologija mleka, Prehrana z gastronomijo in kulinariko ter Tehnologija vina.

V ta namen smo izpeljali naslednji načrt poti:
1. Ogled sirarne Kmetija Koren Budanje 16,
2. Ogled turistične kmetije in topla malica: Domačija Lisjak 1956, Zalošče 40
3. Ogled vinske kleti Ščurek, Plešivo 44 Medana, Dobrovo v Brdih

Preberite več: Utrinki s strokovne ekskurzije v Goriška brda 

image3Študentje BIC Ljubljana, VSŠ smo se v okviru predmeta DTD 3. 12. 2016 odpravili na ekskurzijo na Bled. Imeli smo organiziran prevoz in na voljo oglede znamenitih in pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na razvoj turizma tega prečudovitega kraja. Najprej smo si ogledali Festivalno dvorano Bled in ga. Špela Repnik z Zavoda za kulturo Bled nam je predstavili njihovo delovanje. Nato smo se odpravili na grad, kjer smo si ogledali razgled na Bled ter bili deležni prikaza, kako je delovala (in še deluje) Grajska tiskarna. Zaposleni so bili v oblačilih tistega časa, ko grad ni bil le turistična razgledna točka. Izvedeli smo veliko zanimivosti o Bledu in njegovem razvoju skozi zgodovinska obdobja ter njegovi arhitekturi, vključno z nekaj anekdotami. Obiskali smo tudi tamkajšnji muzej in kapelico.

Preberite več: Ekskurzija na Bled