Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Strokovne ekskurzije

BrdaS študenti 2. letnika program Živilstvo in prehrana, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, smo se udeležili izredno zanimive in prijetne ekskurzije v Goriška brda. Po študijskem programu smo pokrivali tri strokovna področja: Tehnologija mleka, Prehrana z gastronomijo in kulinariko ter Tehnologija vina.

V ta namen smo izpeljali naslednji načrt poti:
1. Ogled sirarne Kmetija Koren Budanje 16,
2. Ogled turistične kmetije in topla malica: Domačija Lisjak 1956, Zalošče 40
3. Ogled vinske kleti Ščurek, Plešivo 44 Medana, Dobrovo v Brdih

Preberite več: Utrinki s strokovne ekskurzije v Goriška brda 

image3Študentje BIC Ljubljana, VSŠ smo se v okviru predmeta DTD 3. 12. 2016 odpravili na ekskurzijo na Bled. Imeli smo organiziran prevoz in na voljo oglede znamenitih in pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na razvoj turizma tega prečudovitega kraja. Najprej smo si ogledali Festivalno dvorano Bled in ga. Špela Repnik z Zavoda za kulturo Bled nam je predstavili njihovo delovanje. Nato smo se odpravili na grad, kjer smo si ogledali razgled na Bled ter bili deležni prikaza, kako je delovala (in še deluje) Grajska tiskarna. Zaposleni so bili v oblačilih tistega časa, ko grad ni bil le turistična razgledna točka. Izvedeli smo veliko zanimivosti o Bledu in njegovem razvoju skozi zgodovinska obdobja ter njegovi arhitekturi, vključno z nekaj anekdotami. Obiskali smo tudi tamkajšnji muzej in kapelico.

Preberite več: Ekskurzija na Bled

1ŽpPrekmurjeS študenti prvega letnika živilstva in prehrane smo si ogledali doživljajski park o nastanku in delovanju vulkanov v Gradu na Goričkem. Družbo na popotovanju po pradavnini in globinah zemlje nam je delal junak krtek Oli. Po ogledu Vulkanije je sledil še ogled proizvodnje mesnin Kodila, kjer smo bili deležni tudi pravega prekmurskega kosila – Bograča. Seveda ni šlo brez degustacije mesnih izdelkov.

Dolenjska2016Prvi študijski dan za študente 1. letnika programa gostinstvo in turizem smo začeli s strokovno ekskurzijo po Dolenjski. Dolenjsko zaznamuje prestolnica Novo mesto, po kateri smo se sprehodili in jo občudovali z Rudolfovega splava. Po kosilu v Hiši kulinarike v Novem mestu smo bili priča pravemu grajskemu doživetju na gradu Struga. Za tem smo obiskali 150 let staro Matjaževo domačijo, ki je vključena v evropsko mrežo Hiše s tradicijo. Najprej smo slišali Zgodbo o cvičku, v kateri smo spoznali zgodovino vina ter sestavo in pridelavo cvička od zgodnje pomladi do pozne jeseni in na koncu še degustirali sestavine cvička ob ajdovem kruhu in siru. Degustacijo smo zaključili s “kraljem cvička”. Utrinke si oglejte v galeriji.