Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

Blaž SokDne 8.12.2017 je študente 1. letnika Gostinstva in turizma pri predavanju Strokovne terminologije v angleškem jeziku obiskal Blaž Sok, concierge v hotelu Union. Z nami je delil, seveda v angleškem jeziku, svoje izkušnje in zanimive zgodbe tega poklica. Izvedeli smo tudi, da je postal član prestižne organizacije Les Chefs d'Or in bo kot prvi concierge v Sloveniji imel na svoji uniformi pripeta dva zlata ključka.

Le par dni pred tem dogodkom je skupino A pri vajah STA obiskala Jessica Tramontozzi iz Washingtona D.C. V zanimivem razgovoru smo izvedeli, zakaj ima tako rada Slovenijo, zakaj se pogosto vrača k nam in tudi, kakšne so razlike med Ameriko in Slovenijo na področju turizma, hrane, kot tudi na področju študija in zaposlitve.

Podelitev diplom 2017Na BIC Ljubljana smo 7. decembra 2017 pripravili 9. svečano podelitev diplom diplomantom  Višje strokovne šole. Na svečanem dogodku je diplome prejelo kar 76 novih diplomantov živilstva in prehrane ter gostinstva in turizma. Poleg diplom smo podelili priznanja najboljšim diplomantom rednega in izrednega študija generacije 2017, ki so s svojimi uspehi dokazali odličnost, znanje, talent ter najboljšim rednim in izrednim študentom obeh programov za študijsko leto 2016/17. Podelili so nagrade posameznim študentom in diplomantom za njihovo vestno in prizadevno študijsko delo, za odlično promocijo BIC Ljubljana in aktivno sodelovanje v vseh študijskih projektih. Priznanje za izjemno delo in stalno usmerjenost k uresničevanju vizije in poslanstva zavoda ter s tem za njen stalen prispevek k razvoju in ugledu BIC Ljubljana smo podelili tudi naši predavateljici Mojci Smerajec, mentorici in somentorici mnogim našim diplomantom. Priznanje je med drugim prejela tudi za izjemno delo pri organizaciji praktičnega izobraževanja za študente živilstva in prehrane ter za njeno dobro sodelovanje s številnimi podjetji, vrtci, šolami in drugimi zavodi, kjer študentje opravljajo prakso. Utrinke s podelitve diplom si oglejte v galeriji.

Preberite več: Svečana podelitev diplom 9. generaciji diplomantov BIC...

Pisani svet likerjev in G3SpiritsLikerji so velika skupina žganih pijač, kjer se izbranemu destilatu doda okus in arome z različnimi sestavinami ali kombinacijami le teh (sadje, smetana, zelišča in začimbe, cvetje, oreški) kakor tudi sladkor ali zamenjava za sladkor (med, javorjev sirup, agavin sirup ipd). Večina likerjev ima med 11 in 35 vol % alkohola.

To in veliko več smo izvedeli na četrtem srečanju šole alkoholnih pijač, ki je tokrat potekalo v Training center G3Spirits v Šiški. Naš gostitelj in vodič skozi pisani svet likerjev je bil gospod Jan Nosé.

Preberite več: Pisani svet likerjev in G3Spirits

Irski viskijiIrski viskijii so bili tema tretjega srečanja šole alkoholnih pijač. Naš vodič skozi svet irskih viskijev je bil gospod Jan Nosé in seveda G3Spirits za kaj se jim od srca zahvaljujemo.

Irski viski naj bi bil po nekaterih virih tudi najstarejši viski na svetu. Zaradi svojega lahkotnega karakterja je irski viski pogosto uporabljen v mešanih pijačah. Nove generacije pa so se poistovetile z lahkotnim karakterjem, ki ga lahko uživamo tudi kot samostojni viski. Irski menihi naj bi prinesli znanje o destilaciji iz Mediterana na otok okoli leta 1000 – takrat je bila destilacija pomembna predvsem v izdelavi parfumov.

To in še veliko več smo zvedeli na tretjem srečanju šole alkoholnih pijač. Spoznavali smo Tullamore Dew Standard Blend in Tullamore Dew 12 Year Old Special Reserve. Izbrani in odlični okusi!

Preberite več: V družbi gospoda Jana Nosé in G3Spirits na temo irskih viskijev

KeltisDne 30. 11. 2017 smo študentje 2. letnika pri vajah Kuharstva in Strežbe z organizacijo dela pripravili kosilo ob katerem smo postregli vrhunska vina vinske kleti KELTIS (www.keltis.eu). 
G. Marijan Kelhar je k odlično pripravljenim jedem skrbno izbral vina, ki so odraz specifičnega bizeljskega rastišča. To so vina z močnim karakterjem in so namenjena ljubiteljem, ki iščejo drugačna, nevsakdanja vina. Kombinacije jedi in vin so nas navdušile in nam pričarale nepozabno doživetje. Ob tej priložnosti se g. Marijanu Kelharju zahvaljujemo, da smo imeli možnost in čast biti v njegovi družbi in poskusiti njegova izjemna vina. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.
Študenti 2. GT