Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

Od trte_do_vinaIz oblačne Ljubljane smo se 5. 6. 2017, študentje BIC Ljubljana, višje strokovne šole, skupaj s predavateljem Boštjanom Humskim odpravili na posestvo Malek v Jeruzalem Ormož, kjer sta nas v imenu Puklavec Family Wines sprejela gospod Branimir Žličar, vodja vinogradništva in gospod Robert Puklavec ter nam podrobno predstavila vinsko klet ter delo v vinogradu. Po kozarčku penine in bogati malici smo tudi sami izkusili delo v vinogradu, kjer smo poskrbeli tudi za naše trte BIC-a. Za tem je sledil panoramski ogled dela nasadov vinogradov na koncu pa smo vse skupaj začinili s pristnim prleškim špricarjem.
Iskreno se zahvaljujemo Puklavec Family Wines, gospodu Branimirju Žličarju, gospodu Robertu Puklavcu in vsem, ki so si na današnji dan vzeli čas in nas popeljali skozi svojo vinsko zgodbo. Utrinke si oglejte v galeriji.

"Nekateri smo bili v vinogradu prvič, zato je bilo delo malo naporno, a hkrati zanimivo. Veseli smo, da smo se lahko udeležili tega projekta in se zopet naučili nekaj novega."

Študenti BIC Ljubljana

Teden nezavržene_hraneBIC Ljubljana je v torek, 30. 5. 2017, gostil pobudnika akcije Teden nezavržene hrane, gospoda Luko Jezerška, ki je vsem zainteresiranim pripravil zanimivo predavanje s praktičnimi prikazi o pomenu zavedanja pomena hrane in vse udeležence opomnil, da se je potrebno do hrane vesti spoštljivo in pri rokovanju z njo narediti vse, da jo zavržemo le toliko, kot je res nujno potrebno. Vsekakor je predavanje opravičilo svoj namen - ozaveščati mlade o problematiki velikih količin zavržene hrane z napotki, kaj lahko vsak posameznik naredi, da te količine zmanjšamo. Predavanja v dveh izvedbah se je udeležili preko 250 udeležencev - dijakov, študentov, učiteljev in predavateljev ter zunanjih udeležencev.

University of_Kansas_School_of_BusinessV četrtek 18. maja 2017, so študenti University of Kansas School of Business, na stokovni ekskurziji v Sloveniji, prišli na obisk Centra kulinarike in turizma KULT316, kjer so jih naši študenti navdušili z degustacijo penin in kosilom. Njihova zahvala pove vse: "Thank you for arranging such a spectacular visit to KULT316. The students were very impressed, especially with the lunch."

Dobro kuham_zdravo_jemV šolskem letu 2016/17 smo na BIC Ljubljana, v Centru kulinarike in turizma KULT316, izvedli 4 sobotne delavnice »Dobro kuham, zdravo jem« v sodelovanju z Gimnazijo Vič. Delavnice so bile za dijake Gimnazije Vič tudi možnost, da opravijo predvidene ure v okviru svojih OIV (obvezne izbirne vsebine).


Dijaki so:

  • samostojno pripravljali zdrave jedi pod nadzorom mentorja
  • spoznavali zdrava živila in zdrave postopke priprave živil – zdrav način prehranjevanja
  • spoznavali osnove gastrokulture - kulturnega uživanja hrane in pijač ter bontona pri mizi

Po vsaki delavnici smo izvedli anketo, preko katere smo dijake povprašali o njihovem zadovoljstvu z vsebino in izvedbo in povprečna ocena zadovoljstva med dijaki je bila 4,8.

Preberite več: V šolskem letu 2016/17 smo uspešno izvedli delavnice »Dobro...

Milena-Suwa-predstavitev-knjigaNa BIC Ljubljana, Centru kulinarike in turizma KULT316 je v začetku aprila 2017 potekala predstavitev priročnika »Hrana in prehrana«, avtorice Milene Suwa Stanojević - predavateljice strokovno teoretičnih predmetov v programu Živilstvo in prehrana na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli. Priročnik je izšel pri založbi i 2 d.o.o. Vabimo vas, da ga prelistate.