Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

V sredo, 17. januarja 2018, je potekala predstavitev delodajalcev za praktično izobraževanje študentov programa gostinsvto in turizem. S svojimi predstavitvami so študenti dobili vpogled v priložnosti praktičnega izobraževanja, praktičnih nalogah in kasnejši poklicni karieri. Veliko predstavitev so vodili že naši diplomanti in bivši študenti, ki zastopajo  stroko v podjetjih kot so Hotel Slon d.d., Hotel Austriatrend, Radison Blu Plaza Hotel LjubljanaHotel Mons d.o.o.,Union Hotels, InterContinental Ljubljana, Restavracija Cubo,Vivo d.o.o., JEZERŠEK, Kreativna kulinarična doživetja, Pri Zabarju, Kaval group, Vander Urbani Resort, Kompas d.d. in DIC Ljubljana. 

Penine Istenič in BIC Ljubljana

Dne 18. 1. 2018, smo v sodelovanju z vinarsko družino Istenič (http://www.istenic.si/sl) iz Stare vasi pri Bizeljskem za naše študente 2. GT organizirali vajo na temo penine in kulinarika. Uživali smo ob vrhunskih peninah in jedeh, katere so pripravili študenti. Na kosilu sta se nam pridružila ga. Dragana Šuštar in g. Miha Istenič. G. Miha Istenič nam je ob vrhunskih peninah, odlični kulinariki in podajanju strokovnega znanja pričaral čudovito doživetje. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vinarski družini Istenič, da so nam omogočili to čudovito izkušnjo. 

Preberite več: Kosilo s peninami Istenič 

Delodajalci se predstavijoPraktično izobraževanje pri delodajalcih je nadgradnja teoretičnih in praktičnih znanj, ki jih študenti pridobijo na predavanjih in vajah. Na praksi  pridobijo praktično uporabno znanje in se na ta način po diplomi lahko hitro in učinkovito vključijo v proizvodno poslovni proces. Delodajalci so predstavili možnosti , vsebino praks pri njih ter njihova pričakovanja. Izpostavili so pomen dobrega strokovnega predznanja, prizadevnosti, odgovornosti, delavnosti, samoinicativnosti študentov in kakovostnega mentorstva njihovih mentorjev; kar je ključno za dobrega bodočega inženirja živilstva in prehrane. Primer dobre izkušnje svoje prakse  v Slorest d.o.o. je predstavil skupaj s svojo mentorico tudi študent Jaka Hojan.  Sodelovali so predstavniki:  Don don d. o. o., Mercator IP d. o. o., Inštitut za nutricionistiko,  Žito d. o. o., Slorest d. o. o. , Ljubljanske mlekarne d. d.,    Medex d. d.  Študenti  so z zanimanjem prisluhnili in spraševali. Veliko naših diplomantov je v teh podjetjih že zaposlenih. Zahvala za odlične predstavitve. Še nekaj utrinkov s predstavitev.

Mojca Smerajec

Sweet Food Science V okviru eTwinning projekta bodo študentje 1. letnika ŽP programa v sodelovanju z angleško šolo The Royal Masonic School for Girls v prihodnjem mesecu izvedli analizo sladkarij. Preučili bodo prehransko vrednost čokolad in bonbonov ter opravili senzorično analizo. Naši študentje so angleškim učencem poslali izbor sladkih slovenskih proizvodov, sedaj pa že nestrpno pričakujejo pošiljko iz Anglije.

https://youtu.be/BprQqTxbZeM

Zapisala: Maja Štekovič

DSC 0146Dne 10. 1. 2018 smo za študente 1. letnika Gostinstva in turizma pri predmetu strežba in kuharstvo z organizacijo dela organizirali vrhunsko delavnico na temo viskijev s podjetjem Meritinternational. Predavanje in degustacijo je vodila mednarodno priznana poznavalka žganih pijač in sommelierka ga. Majda Debevc, ki je s svojim načinom podajanja znanja študentom pričarala enkratno doživetje. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo podjetju Meritinternational in še posebej velika hvala ge. Majdi Debevc.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.