Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

IMG 20190218 091454Dne 18. 2. in 19. 2. 2019 nas je na vajah pri predmetu Osnove strežbe obiskal Luka Strajn, študent 2. GT BIC Ljubljana, ki je za študente prvega letnika pripravil delavnico iz osnov barmanstva. Luka Strajn je dobitnik zlate medalje na 65. Gostinsko turističnem zboru Slovenije v kategoriji Mešanja pijač, kjer je za svoj koktajl Harmonija prejel vse možne točke. Na mednarodnem tekmovanju AEHT na Nizozemskem je prav tako v kategoriji Barmanstvo osvojil odlično drugo mesto in srebrno medaljo. Luka pravi, da je barmanstvo zanj način življenja in to strast smo lahko tudi začutili skozi njegovo predstavitev na naših vajah. Ima izjemen čut za sestavine ter kombiniranje pijač in ustvarja koktajle s podpisom.

DSC 0949V četrtek, 14. 2. 2019, smo na vaji BAR v sodelovanju s podjetjem Merit HP d.o.o. (https://www.merit.si) in gospo Majdo Debevc izvedli predavanje in degustacijo na temo Viski. Tokrat smo se posvetili Škotskim viskijem blagovne znamke Glenmorangie in Ardbeg. Predavanje in degustacijo je vodila vrhunska strokovnjakinja in poznavalka sveta pijač gospa Majda Debevc, ki nas je ponovno navdušila s svojo pozitivnostjo, bogatim znanjem in strastjo do poznavanja sveta pijač. Naš študent Luka Strajn pa nam je pripravil svoj zlati koktajl Harmonija s katerim je osvojil 1. mesto na 65. GTZ v Portorožu, katerega glavna sestavina je viski Ardbeg. Ob tej priložnosti se prav lepo zahvaljujemo podjetju Merit HP d.o.o. ter gospe Majdi Debevc za nepozabno izkušnjo in posredovano znanje. Več utrinkov v galeriji.

imageGregor Jamnik, je eden najmlajših, najuspešnejših in najbolj strokovno podkovanih hotelirjev v Sloveniji. Ta mladi hotelir, ki je lani dobil že drugi mandat predsedovanja Združenju hotelirjev Slovenije je že 22 let direktor Hotel Slon (BEST WESTERN PREMIER Hotel Slon). Direktorsko funkcijo je nastopil le 32-leten, ki je tudi član ameriške in nemške gospodarske zbornice, član nadzornih svetov Slovenske turistične organizacije (STO) in zavoda Turizem Ljubljana ter nekdanji zakladnik upravnega odbora britansko – slovenske gospodarske zbornice in član upravnega odbora Best Western za Srednjo in Vzhodno Evropo z 220 hoteli. Študentom je predstavil pomen motiviranosti za delo kot pogoj uspešnega poslovanja in svojo življenjsko pot uspešnega poslovneža. Razkril je skrivnosti donosnosti investicij in povečevanja zadovoljstva gostov in posledično povečanja zasedenosti hotelskih kapacitet. Kvaliteta storitev pa izvira iz kakovostnih kadrov, kar je namen izobraževanja na BIC Ljubljana.

DSC 0886V sredo, 13. 2. 2019, smo na vaji KOD 1 kuhali z diplomantom naše šole in dobitnikom naziva mladi talent v kulinaričnem vodniku Gault & Millau, Mojmirjem Šifrarjem. Po njegovih navodilih smo pripravili zanimive in inovativne krožnike z uporabo sodobnih tehnik, tekstur in dodatkov, ki izhajajo iz molekularne kuhinje. Študenti SOD 1 so vajo nadgradili s pripravo svečanega omizja, postrežbo jedi in vin. Odlična vina je k jedem je izbral in predstavil Tilen Cvikl, vodja strežbe v restavraciji Evergreen. Obema se najlepše zahvaljujemo za pripravljenost prenašati svoja znanja in izkušnje novim generacijam študentov. Fotografije si lahko ogledate v galeriji.

DSC 0704V četrtek, 7. 2. 2019, smo pri vaji Barmanstva gostili g. Nejca Kovačiča in g. Davida Avbelja iz podjetja BAR Media d.o.o. (https://bar-media.si), ki sta nam predstavila sirupe, pireje, likerje, Angostura bitters, Angostura Rum, Botran Rum ter Whitley Neill gin. G. Nejc Kovačič je priznani barman z dolgoletnimi izkušnjami in velik poznavalec čudovitega sveta pijač in g. David Avbelj, komercialist podjetja Media Bar ter naš diplomant. G. Nejc nas je popeljal v svet pijač in poklic barman na prijeten in zanimiv ter z zgodbami obarvan način. Predstavila sta nam različne koktajle, ki jih pri svojem poklicu v baru moramo poznati in zgodbe, ki stojijo za njimi. Nekaj koktajlov nam je g. Nejc pripravil tudi za degustiranje. Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti podjetju Bar Media d.o.o. in g. Nejcu Kovačiču ter g. Davidu Avbelju. Več utrinkov v galeriji.