Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

Ireland VSŠŠtudente 1. ŽP je danes obiskal študent turizma z Irske, ki v Sloveniji v sklopu Erasmus+ programa opravlja 3-tedensko prakso pri delodajalcu. Predstavil nam je svojo državo, posebnosti irskega jezika, študentje pa so se seznanili tudi s kulinaričnimi posebnostmi in zgodovino te otoške države.

20190206 165143Alumni klub diplomantov BIC Ljubljana je bil ustanovljen novembra 2012. Namen Alumni kluba je medsebojno sodelovanje diplomantov, sodelovanje diplomantov in šole ter širjenje in utrjevanje priložnosti za uresničitev poslovnih in osebnih ciljev. V ta namen smo pred kratkim organizirali 1. srečanje članic in članov Alumni kluba BIC Ljubljana v letu 2018/19, ki je potekalo v Centru kulinarike in turizma KULT316. Poleg predstavitve različnih projektov, ki jih šola izvaja in v katere se lahko vključujejo tudi diplomanti (Munera3, letošnja mednarodna strokovna konferenca ...), so bili zbrani člani Alumni kluba deležni tudi delavnice o pivih, ki sta jo izvedla predavateljica Marija Kostadinov in diplomant ŽP Jaka Mihelčič. Nekaj utrinkov s srečanja si lahko ogledate v galeriji.

20190219 094623Barvanje mikroorganizmov je osnovna mikrobiološka vaja pri mikroskopiranju. Kvasovke pobarvamo predvsem zato, da jih kontrastno ločimo od okolice. Bakterije pa pobarvamo, da jih z opazovanjem pod mikroskopom lahko uvrstimo med G+ in G-, ter po obliki. Vse to smo pri vajah Živilske mikrobiologije in biotehnologije v višješolskem programu Živilstvo in prehrana tudi opazovali ter slikali. Na slikah (v galeriji) so lepo vidne obarvane kvasovke (modre) ter bakterijske celice (vijolične). Opazijo se tudi paličaste oblike bakterijskih celic - bacili, ter kroglaste oblike – koki. Ostale slike pa prikazujejo naše delo v laboratoriju. 

IMG 20190218 091454Dne 18. 2. in 19. 2. 2019 nas je na vajah pri predmetu Osnove strežbe obiskal Luka Strajn, študent 2. GT BIC Ljubljana, ki je za študente prvega letnika pripravil delavnico iz osnov barmanstva. Luka Strajn je dobitnik zlate medalje na 65. Gostinsko turističnem zboru Slovenije v kategoriji Mešanja pijač, kjer je za svoj koktajl Harmonija prejel vse možne točke. Na mednarodnem tekmovanju AEHT na Nizozemskem je prav tako v kategoriji Barmanstvo osvojil odlično drugo mesto in srebrno medaljo. Luka pravi, da je barmanstvo zanj način življenja in to strast smo lahko tudi začutili skozi njegovo predstavitev na naših vajah. Ima izjemen čut za sestavine ter kombiniranje pijač in ustvarja koktajle s podpisom.