Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

21Pri vajah Analize živil so se študenti seznanili s senzoričnim ocenjevanjem živil. Senzorična analiza živil se uporablja za razvoj novih izdelokv, za kontrolo kakovosti surovin in inzdelokv ter za analizo konkurenčnih izdelkov.
Vsak študent je preizkusil izostrenost lastnih čutov (voh, okus, tip in vid), poiskal mejo zaznave, mejo prepoznave in mejo nasičenosti. Na koncu vaj smo rezultate združili na tabli in jih analizirali.

Izdelke smo preverjali z diskriminacijskimi testi, kot so triangel test, preizkus A ni A, dva od petih in z drugimi. Nekaj utrinkov iz vaj si lahko ogledate na fotografijah.

eTwinning Za nami je sladek teden grenkih ugotovitev. S študenti smo prejšnji teden analizirali količino sladkorja v angleških sladkarijah, ki smo jih prejeli od naše partnerske šole The Royal Masonic School for Girls. V posameznem (čokoladnem) bonbonu  je bilo vse od 1,5 do 6,2 gramov sladkorja! Podatki so pretresljivi, zato že razmišljamo o novem projektu … februarju kot mesecu brez sladkorja. Se nam pridružite? Video

Zapisala: Maja Štekovič

Vaje TPŽLaboratorijske vaje pri predmetu Tehnologija predelave žit potekajo v kemijskem laboratoriju, kjer se študenti naučijo osnovnih kemijskih postopkov, ki se uporabljajo pri analizi žit in žitnih izdelkov. Tokratne vaje so pri izrednih študentih drugega letnika programa Živilstvo in prehrana potekale nekoliko drugače.

V šolski pekarni so se študenti preizkusili v ročnih spretnostih priprave testa, oblikovanju in peki različnih vrst kruha in pekovskega peciva. Mojster Uroš je z veseljem prenesel svoje bogate izkušnje s področja pekarstva.

20180131 161432Dne 31. 1. 2018 smo pri predmetu Poslovanje hotelov in turističnih agencij gostili gospo Aido Kadić, vodjo hotela RAMADA HOTEL & SUITES in APP VITRANC iz Kranjske Gore. Gospa Aida Kadić nas je popeljala skozi svoj delovni dan v hotelu in nam na sproščen in zelo poučen način predstavila delovno mesto vodje hotela. S svojo srčnostjo in popolno predanostjo svojim zaposlenim in gostom je pustila na nas izjemen pečat. Gospe Aidi Kadić se iz srca zahvaljujemo. 

DSC 0656V četrtek, 25. 1. 2018, smo na praktične vaje KOD 2 in SOD 2 povabili vrhunskega chefa Igorja Jagodica. Kuhanje z njim nam je bilo v veliko veselje in čast. Bilo zelo poučno, saj smo pripravili zelo zanimive, zahtevne in okusne jedi. Vsak krožnik je bil inovativen, vključeval je številne tehnike in izražal njegov stil kuhanja, ki nas je navdušil. Študenti SOD 2 smo poskrbeli za odlično postrežbo pripravljenih jedi in izbranih pijač.
Chefu Igorju Jagodicu se ob tej priložnosti iz srca zahvaljujemo. Oglejte si naš meni in nekaj utrinkov v galeriji.