Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

DSC 0994Dne 13. 3. 2019 smo v sklopu vaj pri predmetih Kuharstvo z organizacijo dela 1 in Strežba z organizacijo dela 1 pripravili meni pri katerem smo pri pripravi jedi vključili pivo, katero smo tudi postregli ob posamezni jedi. Na vaji se nam je pridružila profesorica ga. Marija Kostadinov, ki nam je v uvodnem delu predstavila zgodovino pivovarstva in nas popeljala skozi tehnologijo pridelave piva. Vaja je potekala v angleškem jeziku saj smo gostili tri profesorje iz Estonije. Izbrane jedi so odlično dopolnjevala skrbno izbrana piva pivovarn KULT316, Crazy Duck Brewery, Bevog in Wells &Youngs. Ob tej priložnosti bi se želeli še posebej zahvaliti profesorici Mariji Kostadinov za vso posredovano znanje. Več utrinkov si oglejte v galeriji.

IMG 20190313 083603V torek, 12. 3. 2019 in sredo, 13. 3. 2019, nas je na vajah pri predmetu Osnove strežbe in Strežba z organizacijo dela 1 obiskala profesionalna barista in naša študentka 2.GT Tjaša Rogelj. Tjaša Rogelj je dobitnica zlate medalje v kategoriji barista na mednarodnem tekmovanju Evropskega združenja hotelskih in turističnih šol na Nizozemskem in srebrne medalje na 1. državnem prvenstvu Topespresso Latte Art Grading System v črnem lončku s čimer se je tudi uvrstila na svetovno prvenstvo, ki bo v Milanu. Tjaša nas je simpatično popeljala skozi čudoviti svet kave in kavnih napitkov ter nas navdušila s svojimi kreacijami Latte Art. Za odličen prenos znanja in pozitivno energijo se ji prav lepo zahvaljujemo.

IMG 20190311 093341V ponedeljek, 11. 3. 2019, nas je na vajah pri predmetu Osnove strežbe, skupina B obiskala Eva Bogdan, profesionalna barista iz kavarne KULT316 in študentka BIC Ljubljana, ki je za naše študente pripravila delavnico na temo kave. Eva nas je popeljala skozi čudoviti svet kave in kavnih napitkov, nam predstavila delo profesionalnega barista ter nam pokazala pripravo popolnih espresso napitkov in latte arta. Strast in veselje do dela z ljudmi ter njen odnos do kave in latte arta nas je popolnoma navdušil. Za odlično energijo ter posredovano znanje se ji prav lepo zahvaljujemo.

DSC 1023Dne 7. 3. 2019 smo vajo pri predmetih SOD 2 in KOD 2 ter BAR izpeljali nekoliko drugače in sicer smo obiskali najvišje ležečo slovensko pivovarno Crazy Duck Brewery (https://www.crazyduck.si), kjer smo izvedli pogostitev. Na 750 m.n.v. so nas odprtih rok sprejeli g. Miloš Čadež, g. Anže Račič ter g. Matevž Jereb. Po uvodni predstavitvi pivovarne in tehnologije pridelave piva so naši študenti kuharstva pripravili tri hodni meni ob katerem smo postregli izbrana piva. 

Zapečena polenta z bučkami, slanino in sirovo peno - ŽEROUC
Bakalca z idrijskimi žlikrofi - ROASTED DUCK, SMOKED ALE
Čokoladni mousse - HOT CHOC DUCK, CHILLI CHOCHOLATE STOUT
Izbrana piva so se odlično podala k skrbno pripravljenim in izbranim jedem. Ob tej priložnosti bi se želeli prav lepo zahvaliti odličnim gostiteljem Crazy Duck Brewery za topel sprejem in čudovito ter znanja polno preživeto popoldne in našim študentom za odlično izvedbo pogostitve. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

pust 2019Pustni čas je čas, ko se svet postavi na glavo, ko je vzdušje prepuščeno domišljiji, kreativnosti in inovativnosti ljudi, ki si nadenejo maske. Maškare izvajajo svojo igro v katero je vložene veliko energije in improvizacije, ter so del ljudske kulture, ki ohranjajo tradicijo pustnih šeg in običajev in krepijo prijateljske vezi. V ta namen so študentke Zala Kastigar Kešpret, Sara Pirc in Neža Murn pripravile, organizirale in izvedle projekt Pust mastnih ust z dobrodelnim pustnim plesom. Tradicionalne pustne jedi na moderen način ter pust kot del slovenske kulturne dediščine je prevzel goste dogodka v KULT 316. Veselo, norčavo in slastno doživetje. Več v galeriji.