Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

WACSV času od 26. 1. 2012 do vključno nedelje, 29. 1. 2012, so naši študenti gostinstva in turizma pod mentorstvom gospoda Janeza Žusta sodelovali pri izvedbi WACS tekmovanja, v okviru sejma Turizem in prosti čas, ki je potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Tekmovanje članic WACS Južne Evrope Global Chef Challange za finalno tekmovanje, ki bo leta 2012 v Južni Koreji v sklopu svetovnega kongresa WACS, je organiziralo Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije v sodelovanju z drugimi partnerji. Tekmovanje se je odvijalo pred očmi obiskovalcev. Bilo je vsekakor zelo zanimivo. Naši študenti so s sodelovanjem pri izvedbi tekmovanja tako poskrbeli za dobro promocijo gostinskih poklicev, saj so svoje delo zelo dobro opravili, poleg tega pa tudi poskrbeli za dobro promocijo študija gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, VSŠ. Zelo veseli smo bili povratnih informacij s strani organizatorjev omenjenega dogodka, gospoda Srečka Kokliča in gospoda Tomaža Vozlja, ki sta v pismu zahvale vsem sodelujočim študentom in mentorju zapisala:

 

 

»Ob izvedbi tekmovanja smo poskrbeli in upam, da tudi uspešno za promocijo poklica natakar, saj so študentje BIC Ljubljana, Višje strokovne šole predstavili delo natakarja na visokem profesionalnem nivoju in marsikateri obiskovalec se je po ogledu tekmovanja v kuhinji ustavil ob pogledu na lepo pripravljeno mizo in pogrinjke. Delo študentov so pohvalili tekmovalci, udeleženci tekmovanja in člani ocenjevalne komisije, katerim so postregli pripravljene jedi.«

Vsem sodelujočim študentom in mentorju g. Janezu Žustu na tem 4-dnevnem tekmovanju se za izvedbo vseh dejavnosti zahvaljujemo.

Posnetke s tekmovanja (predstavitve kuharjev in priprava jedi) si pa lahko ogledate na spletni strani Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije http://www.kuharjislovenije.si/