Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

DSC 1023Dne 7. 3. 2019 smo vajo pri predmetih SOD 2 in KOD 2 ter BAR izpeljali nekoliko drugače in sicer smo obiskali najvišje ležečo slovensko pivovarno Crazy Duck Brewery (https://www.crazyduck.si), kjer smo izvedli pogostitev. Na 750 m.n.v. so nas odprtih rok sprejeli g. Miloš Čadež, g. Anže Račič ter g. Matevž Jereb. Po uvodni predstavitvi pivovarne in tehnologije pridelave piva so naši študenti kuharstva pripravili tri hodni meni ob katerem smo postregli izbrana piva. 

Zapečena polenta z bučkami, slanino in sirovo peno - ŽEROUC
Bakalca z idrijskimi žlikrofi - ROASTED DUCK, SMOKED ALE
Čokoladni mousse - HOT CHOC DUCK, CHILLI CHOCHOLATE STOUT
Izbrana piva so se odlično podala k skrbno pripravljenim in izbranim jedem. Ob tej priložnosti bi se želeli prav lepo zahvaliti odličnim gostiteljem Crazy Duck Brewery za topel sprejem in čudovito ter znanja polno preživeto popoldne in našim študentom za odlično izvedbo pogostitve. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.