Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

DSC 0412V sklopu projekta "Uživam tradicijo", ki poteka v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija - Hrvaška smo dne 16. 1. 2019 pri vajah SOD in KOD 1 pripravili pogostitev na temo medu. Naši kuharji so pripravili štiri hodni meni, h kateremu smo skrbno izbrali medene produkte Čebelarstva Jere (www.cebelarstvo-jere.si). Ob Zeleni solati s pomarančo in rozinami z medenim prelivom smo postregli Penečo medico, k raviolom z jabolki in zeleno na figovi omaki s peno cvetnega prahu ter polnjenemu piščančjemu fileju z medeno glazuro in sotirani zelenjavi iz voka se je odlično podalo suho Medeno vino in ob medeni orehovi roladi s kuhano smetano z medom, janeževo zvezdo in jabolčno omako smo postregli kar dve medeni vini in sicer kostanjevo vino ter sladko medeno vino. Na koncu smo bili vsi enotni, in sicer medena vina so v kulinariki še neodkrit biser. V veliko veselje nam je bilo, da smo lahko gostili gospoda in gospo Jere ter 3. Medeno kraljico gdč. Matejo Šoštarič, ki je tudi naša diplomantka. Ob tej priložnosti bi se radi prav lepo zahvalili zakoncema Jere za medena vina in nepozabno medeno kulinarično izkušnjo. Tukaj si lahko ogledate galerijo fotografij.