Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

MajdaTako pravi gospa Majda Debevc, vodilna slovenska poznavalka žganih pijač. "Vse druge žgane pijače smo ukalupili, zakonodaja opredeljuje točno določene parametre zanje. Pri rumu pa kalupa ni," je pojasnila naša vabljena predavateljica in draga gostja. Rum velja za eno najstarejših žganih pijač, če govorimo o kontinuirani proizvodnji, a ima za zdaj v Sloveniji še malo poznavalcev in ljubiteljev. V paru z žganimi pijačami (tudi rumom) se običajno omenja tudi tobak (cigare, tudi pipe). Gre za lepo kombinacijo, koncentracije so pri enem in drugem višje. Tako pri žganju kot pri tobaku velja, da jih je treba uživati počasi in zmerno. To mora biti predvsem obred, čas, ki si ga vzameš zase. V tej čudoviti kombinaciji ruma in cigar smo uživali v družbi gospe Majde Debevc, ki se ji od srca zahvaljujemo. Predavanje smo izvedli v sodelovanju z Pernod Ricard Slovenija (http://www.pernod-ricard-slovenia.com/si/) za kar se jim tudi zahvaljujemo.
Slike v galeriji.