Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

20180420 141416Sem Tjaša Francelj študentka zaključnega letnika Višje strokovne šole BIC Ljubljana programa živilstvo in prehrana. Za diplomsko delo sem si zastavila cilj, da sestavim pet različnih receptov zelenjavnih tort in jih kasneje tudi pripravim v šolski slaščičarski delavnici. S poskušanjem različnih kombinacij in izpopolnjevanjem receptov sem jih pripravila tudi za senzorično ocenjevanje. Degustacija je potekala v šolski učilnici BIC Ljubljana, na katero so bili vabljeni delavci šole. Ob začetni predstavitvi so bili degustatorji nekoliko skeptični predvsem glede kombinacije zelenjave v tortah. Po končanem senzoričnem ocenjevanju pa so spremenili svoje mnenje in bili pozitivno presenečeni nad idejo, okusi in sestavo. Pri degustaciji namenoma ni bilo zapisane osnovne sestavine posamezne torte, kar je vodilo k prepoznavanju okusa prevladujoče zelenjave. Katero zelenjavo sem uporabila kot osnovni dodatek pa naj za enkrat ostane skrivnost. Prilagam nekaj slik, ki vam lahko spodbudijo domišljijo in razmišljanje o izbrani osnovni sestavini – zelenjavi. Utrinki v galeriji.