Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 
21Pri vajah Analize živil so se študenti seznanili s senzoričnim ocenjevanjem živil. Senzorična analiza živil se uporablja za razvoj novih izdelokv, za kontrolo kakovosti surovin in inzdelokv ter za analizo konkurenčnih izdelkov.
Vsak študent je preizkusil izostrenost lastnih čutov (voh, okus, tip in vid), poiskal mejo zaznave, mejo prepoznave in mejo nasičenosti. Na koncu vaj smo rezultate združili na tabli in jih analizirali.

Izdelke smo preverjali z diskriminacijskimi testi, kot so triangel test, preizkus A ni A, dva od petih in z drugimi. Nekaj utrinkov iz vaj si lahko ogledate na fotografijah.