Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

DSC 0335V četrtek, 23. 11. 2017, smo imeli čast in veselje kuhati s chefom in našim diplomantom Mojmirjem Šiftarjem, vodjem kuhinje v Hotelu Skipass v Kranjski Gori. Ustvarjali smo drzne, inovativne in okusne kreacije. 
Po njegovih natančnih navodilih smo pripravili in servirali tri hodni meni. Pripravljeni krožniki so navdušili tako po izgledu kot tudi po okusu, saj je bil vsak krožnik sestavljen iz številnih komponent, med seboj povezanih v zaokroženo celoto. Rdeča nit menija so bili čaji, ki smo jih lahko okusili v vsaki izmed jedi.

 Tatar sardel, gel istrske malvazije, karamelizirana čebula, pena zelenega čaja z limono, poganjki limonine bazilike

Jelenov file z lešnikovim čipsom, brusnični žele z rmanom, pire gomolja zelene, pečen topinambur s smreko, omaka s fermentiranim čajem Pu erh

Krema čokolade z zelenim čajem Matcha in konopljinimi semeni, meringa s sečuanskim poprom in mandarino, redukcija mandarine, sveža kislica

Nekaj utrinkov v galeriji.