Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

bourbon3Bourbon, Tennessee Whiskey ali Rye Whiskey so tipi ameriškega viskija, ki so bili tema drugega srečanja šole alkoholnih pijač. Naš vodič skozi svet ameriških viskijev je bil g. Jan Nosé in seveda G3Spirits za kaj se jim od srca zahvaljujemo.

Ali veste, da je bourbon »nacionalna pijača Amerike« od leta 1964 - po določilu ameriškega kongresa? Lahko ga proizvajajo kjerkoli v severni Ameriki pod pogojem, da ima minimalno 51 % koruze v žitni mešanici, je destilira do 80 vol % alkohola in je staran v sveže ožganih hrastovih sodih.

To in še veliko več smo zvedeli na drugem srečanju šole alkoholnih pijač. V družbi z nami so bili Gentleman Jack, Jack Daniels in Wodford Reserve. Izbrana in odlična družba!

In kakor vedno smo poskrbeli za vsebine na teme:

  • izobraževanje študentov o naravi in vplivih alkoholnih pijač na zdravje,
  • promocija odgovornega pitja alkoholnih pijač in preprečevanje zlorabe alkoholnih pijač in
  • odgovorna strežba alkoholnih pijač.