Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

KonferencaDne 19. 10. 2017 smo študenti Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem v okviru predmetov Kuharstvo in strežba z organizacijo dela 2 pod mentorstvom Marjete Cevc in Boštjana Humskega pripravili svečano večerjo v znamenju piva in Slovenske kulinarike v Centru kulinarike in turizma KULT316. 

Za začetek smo  postregli s kozarcem piva Lupolli 10. Za EXPO 2015 so v pivovarni Poretti razvili posebno pivo, imenovano 10 Luppoli, ki je pripravljeno po tradicionalni šampanjski metodi z 10 sortami hmelja z vseh 5-tih kontinentov. Ob penečem se pivu smo postregli ocvrt goveji rep z zeliščno kremo, brancin z belo polento in pirejem zelene solate ter gobov zavitek. Nadaljevali smo z našo večerjo in s svetlim pivom KULT316. Gre za stil piva PALE ALE, kjer uporabljamo kvasovke zgornjega vrenja. Slad je rahlo pražen in v tem pivu je hmelj izključno Slovenskega porekla. Ob tem pivu smo postregli z mušelni in jesensko zelenjavo. Mušelne ali školjke običajno povežemo z morjem. Toda tokrat smo postregli z ljubljanskimi mušelni. Meso školjk smo po vzoru gospodarnih gospodinj iz prejšnjih obdobij nadomestili s telečjim mesom, kateremu smo dodali v mleku namočene žemlje in druge sestavine. Ob naslednji jedi dušenimi govejimi ličnicami, bučnim pirejem, bobom z meto ter pirinim ocvrtkom z zelišči smo postregli temno pivo Ugly Duckling, oatmeal stout iz mikropivovarne Racon. Za konec smo ponudili čokoladno sadne sanje in naše temno pivo KULT316. 

Za glasbeno spremljavo sta odlično poskrbela naša študentka Marjeta Prudič in Marko. 
Utrinke si oglejte v galeriji.

Študenti 2. GT