Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Projektni dan za dijake Gimnazije Vič v Centru kulinarike in turizma KULT316Da je svet kulinarike in mešanja pijač zanimiv in zabaven, so se prepričali tudi dijaki Gimnazije Vič, ki so z nami prebili nekaj zanimivih ur v centru kulinarike in turizma KULT316. Kot pravi gostitelji smo jih popeljali skozi naš center in jim pokazali tudi mikro pivovarno in vinsko klet. Namen projektnega dneva je bil, da dijakom predstavimo svet kulinarike in mešanja pijač. Ena skupina dijakov se je podala v kuhinjo, druga skupina pa je spoznavala svet mešanja pijač.

V kuhinji so dijaki spoznali osnove sistematike živil, nekatere osnovne kuharske tehnike, kuharske pripomočke, ter osnove higiene v kuhinji. Samostojno so pripravljali enostavne jedi pod nadzorom mentorja (predpriprava živil, čiščenje, različne tehnike rezanja, termična obdelava).

V drugi skupini so spoznali, kaj je mešanje pijač (zgodovina mešanja pijač, pribor za mešanje, kozarci, barski pult »mise en place«, pijače in dodatki potrebni za mešanje, okrasitev mešanih pijač, skupine mešanih pijač). Sledil je praktični prikaz izdelave mešanih pijač iz različnih skupin, samostojna priprava brezalkoholnih mešanih pijač in koktejlov ter izdelava dekoracije.

Srečanje smo zaključili z degustacijo pripravljenih izdelkov, kar je bilo posebno doživetje.

Za strokovne vsebine smo poskrbeli učitelji mag. Gordana Vulić, Neli Selan in Boštjan Humski skupaj s študenti Tanito, Lejo, Zalo, Janom in Andrejem. Hvala vsem za dobro opravljeno delo in prijetno druženje.