Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Dobro kuham_zdravo_jemV šolskem letu 2016/17 smo na BIC Ljubljana, v Centru kulinarike in turizma KULT316, izvedli 4 sobotne delavnice »Dobro kuham, zdravo jem« v sodelovanju z Gimnazijo Vič. Delavnice so bile za dijake Gimnazije Vič tudi možnost, da opravijo predvidene ure v okviru svojih OIV (obvezne izbirne vsebine).


Dijaki so:

  • samostojno pripravljali zdrave jedi pod nadzorom mentorja
  • spoznavali zdrava živila in zdrave postopke priprave živil – zdrav način prehranjevanja
  • spoznavali osnove gastrokulture - kulturnega uživanja hrane in pijač ter bontona pri mizi

Po vsaki delavnici smo izvedli anketo, preko katere smo dijake povprašali o njihovem zadovoljstvu z vsebino in izvedbo in povprečna ocena zadovoljstva med dijaki je bila 4,8.

Delavnice smo izvedli v sodelovanju s študenti Gostinstva in turizma ter Živilstva in prehrane BIC Ljubljana, Višje strokovne šole v vlogi mentorjev – skupaj s predavateljico in inštruktorico s področja gastronomije in prehrane ter kulinarike. Na delavnicah so sodelovali in prispevali k uspešni izvedbi: Dragana, Lea, Urška, Tanita, Eva, Nejc, Anže, Uroš in Mira. Za njihovo sodelovanje, na kar nakazuje tudi odlična ocena udeležencev delavnic, se jim iskreno zahvaljujemo.

Delavnice so nastajale v okviru diplomskega dela študenta Gostinstva in turizma BIC Ljubljana, VSŠ Anžeta Bertalaniča pod mentorstvom mag. Gordane Vulić in somentorstvom inštruktorice kuharstva Neli Selan.

Mnenje udeleženke:

"Meni se je zdela kuharska delavnica zelo kreativna, poučna in zabavna. Naučili smo se veliko novih stvari in novih zanimivih kombinacij okusov. Zdi se mi, da je to super za OIV. V bistvu sploh nisem šla na delavnico za OIV, ampak super, če se upošteva. Naslednje leto bi se tudi prijavila in bi jo priporočila tudi ostalim."

Lina Šenica, 2. letnik Gimnazija Vič