Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Izbor-kuharska-12.4V okviru prostovoljskih aktivnosti na BIC Ljubljana so študenti 1. in 2. letnika gostinstva in turizma pod mentorstvom predavateljice in inštruktorice kuharstva Marjete Cevc izvedli kuharsko delavnico za dijake Živilske šole in Gimnazije in veterinarske šole. V demo kuhinji v Centru kulinarike in turizma KULT316 se je zbralo osem dijakov, ki so pod okriljem mentorice in študentov Mateja Hauptmana in Andraža Obrstarja pripravili meni s štirimi hodi. Razdelili smo se v štiri skupine, ena je za predjed pripravila bučkino kremno juho z ajdovo kašo ter rižoto s šparglji, drugi dve skupini pa za glavno jed mesne kroglice s čebulno omako, pire krompirjem in ocvrto čebulo, za posladek pa čokoladno peno z drobljencem in jagodno omako. Medtem ko smo v kuhinji pripravljali jedi, sta študenta Andrii Obets in Emin Tiganj pripravila pogrinjke ter nas razveselila s pripravo brezalkoholnega koktaila. Ob zaključku smo se usedli za lepo pripravljeno mize ter razvajali naše brbončice z jedmi, ki smo jih sami pripravili. Po pogostitvi smo, kot se za prave kuharje spodobi, za seboj pospravili kuhinjo ter se navdušeni nad delavnico poslovili. Mentorica nam je pripravila recepte, ki jih bomo lahko uporabili tudi doma ter razvajali naše najbližje. Za nepozabno doživetje se zahvaljujemo mentorici in študentom, ki so z nami prostovoljno delili svoje znanje in izkušnje ter se veselimo, da bo naša kuharska delavnica postala tradicionalna. Kot je ob slovesu rekla dijakinja: »Bilo je nepozabno«.