Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

OGDPri predmetu Organizacija gostinskih dogodkov smo dobili nalogo pri kateri smo podrobno raziskali in testirali piva Pivovarne Laško Union. Začeli smo z obiskom Pivovarne Union, kjer smo imeli ogled ter degustacijo piv. Naša naslednja naloga je bila, da smo določili temo dogodka (Od Savinjske doline do Ljubljane). Savinjska dolina zaradi tega, ker tam proizvajajo Laško pivo, Ljubljana pa zaradi tega, ker tu proizvajajo Union pivo. Nato smo pričeli z iskanjem jedi iz omenjenega področja, ki bi se najbolje podale k pivom, ki smo jih okušali na degustaciji. Izbrane jedi smo pripravili v učni kuhinji Centra kulinarike in turizma KULT316 in ugotavljali harmonijo s pivi. Po izboru ustreznih ljubljanskih in savinjskih jedi, smo začeli organizirati dogodek, na katerega smo povabili profesorje, predstavnike Pivovarne Laško Union in druge poslovne partnerje. Dogodek smo uspešno izpeljali, saj smo prejeli veliko pohval s strani gostov.

Ob pripravah in sami izvedbi dogodka smo se veliko naučili, tudi zato, ker je bila organizacija v celoti prepuščena nam študentom.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti tudi sponzorju skupini Pivovarna Laško Union. Utrinki v galeriji.

Študenti