Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Medpredmetno povezovanjeV ponedeljek, 20. 6. 2016, smo študenti 2. letnika izrednega študija programa Gostinstvo in turizem pri predmetu Hrana in pijače (HIP) poslušali predavanje predavateljice Marije Kostadinov na temo pivovarstva. Gospa Kostadinov je predavateljica v programu Živilstvo in prehrana in je z veseljem razložila osnovne pojme v povezavi s surovinami in tehnološkim procesom pridobivanja piva. Predavanje je bilo podkrepljeno s praktičnim prikazom varjenja piva v šolski mikropivovarni. V nadaljevanju smo se preselili v vinsko klet, kjer smo degustirali nekaj različnih tipov piva (iz skupine lager in ale) ter spoznavali senzorične lastnosti različnih slogov piva. Spoznavali smo tudi interakcije med okusi, ki jih zaznamo v pivu z okusi, ki jih zaznamo v hrani. Odprla so nam številne možnosti glede uporabe piva v kulinariki in kombiniranju s hrano. Degustacijski del je pripravila predavateljica Gordana Vulić.