Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Informativni danV petek in v soboto, 12. in 13. 2. 2016, sta v Centru kulinarike in turizma KULT316 (Prušnikova 74, Ljubljana) potekala informativna dneva, ki sta bila namenjena vsem, ki jih zanima višješolski študijski program Gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli. Ravnateljica mag. Tjaša Vidrih je bodočim študentom v konferenčni dvorani najprej predstavila študij na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli nato pa jih je povabila še na ogled na novo pridobljenih učnih prostorov.

V vinski kleti je obiskovalce sprejela predavateljica mag. Gordana Vulić in jim povedala nekaj več o harmoniji okusov. Po obisku vinske kleti, je sledil še ogled hotelske sobe 316 ter restavracije KULT316 in kavarne KULT316, kjer je goste je sprejela študentka Eva Bogdan in jim predstavila kavarniško ponudbo napitkov in svežih slaščic. Za zaključek so si obiskovalci ogledali še učno in demonstracijsko kuhinjo, kjer je sledila tudi degustacijska pogostitev. Poizkusili so lahko dva odlična brezalkoholna koktajla, med drugimi tudi hišni koktajl KULT316, ki je pripravljen po receptu študentke Sare Jurca, za katerega je prejela tudi nagrado Gostinsko turističnega zbora Slovenije. Poleg koktajlov so bodoči študenti lahko poizkusili tudi zdrav in osvežilen smoothie s špinačo in pa okusnega piščanca z indijskimi oreščki ter začimbami, ki so ga pred gosti pripravljali študenti. Posladkali so se lahko tudi z dvema okusnima sladicama, ki sta bili prav tako delo naših študentov. Obiskovalci so tako podrobneje spoznali višješolski študij, videli kako poteka praktično izobraževanje v prijetnem vzdušju Centra kulinarike in turizma KULT316 in poizkusili specialitete, ki jih bodo v bodoče morda pripravljali tudi sami.

Julija Šuštar, študentka 2. letnika