Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Obisk kleti_PF_JeruzalemV ponedeljek, 16. 11. 2015, smo se še zadnjič v tem letu odpravili v Jeruzalem Ormož, deželo znano po vinskih sortah vrhunske kakovosti. Naš projekt »Od trte do vina« je prišel h koncu, in čakalo nas je še zadnje, zelo pomembno opravilo in sicer obisk kleti Jeruzalem Ormož in spoznavanje poti od prevzema grozdja do stekleničenja vina.

Na naši zadnji »misiji« v Ormož, se nam je pridružila tudi ga. Barbara Remec, urednica in novinarka časopisa Kmečki glas. V kleti nas je pričakal in toplo sprejel enolog g. Rok Jamnik, ki nas je popeljal skozi vse faze dela od sprejema grozdja do stekleničenja vina. V kleti smo imeli možnost poskusiti različne sorte mladega vina in eni izmed prvih smo si lahko ogledali njihovo novo pridobitev klet penin. Po koncu ogleda, nas je pričakala malica, zraven katere smo si privoščili kozarec dobrega vina in s tem tudi spoznavali, kako se vina kombinirajo s hrano. Imeli smo tudi čast poskusiti vino, Beli pinot, letnika '71, nad katerim smo bili vsi navdušeni. Če vse skupaj povežem v en sam stavek, in če smem to reči v imeni vseh nas študentov - ta projekt je bil za nas izjemna izkušnja in eno samo veliko potovanje po samem spoznavanju vin in trdega dela, od trte do vina.

Sara Jurca