Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

DSC 0089V sodelovanju s Turizmom Radovljica je 12 naših študentov živilstva in prehrane (1. in 2. letnik, redni in izredni študij) z mentorico ga. Tino Birk v soboto in nedeljo (12. in 13. aprila 2014) sodelovalo pri izvedbi številnih delavnic za otroke v okviru že 3. Festivala čokolade v Radovljici. Študenti so otroke učili ustvarjati s čokolado, prav tako pa so jih poučili o tem, kaj čokolada je in kako se jo pridobiva. Otrokom so bile delavnice zelo všeč, prav tako so v izvajanju le-teh uživali tudi študenti živilstva in prehrane. Vsekakor gre zahvala g. Golubu in celotnemu Turizmu Radovljica, organizatorju 3. Festivala čokolade, za možnost zanimivega sodelovanja naših študentov pri projektu. Nekaj misli o samem poteku festivala je zapisala tudi naša študentka Lidija Šebrek, ki je na delavnicah tudi sama sodelovala. "Minuli vikend je v Radovljici potekal 3. Festival čokolade, ki je bil ponovno v znamenju čokoladnih dobrot in ostalih stvari povezanih s čokolado. Predstavilo se je več kot trideset razstavljavcev, ki so na stojnicah ponujali najrazličnejše stvari v kombinaciji s čokolado.

Odrasli so lahko prisluhnili tudi zanimivim predavanjem in si ogledali kuharski šov s tremi glavnimi slovenskimi kuharskimi šefi, otroci pa so lahko uživali v sladkih ustvarjalnih delavnicah, na katerih ni manjkalo idej in vsekakor ne čokolade.

Na otroških delavnicah smo sodelovali študentje živilstva in prehrane, ki smo poskrbeli, da so delavnice tekle brezhibno in da so otroci lahko uživali v najrazličnejših tehnikah izdelovanja umetnin iz čokolade. Prva delavnica je bila v znamenju čokoladnih vijakov, ki so jih otroci dopolnili s kakavom v prahu, najboljši del pa je bila čokoladna pobarvanka iz tekoče bele in temne čokolade. Vsem je bila zelo všeč in marsikdo se ni mogel upreti in je poizkusil, kako dobra je čokolada. Izdelovali smo tudi čokoladne čebelice, poljubne čokoladne umetnine, ki so bile res najrazličnejše, na zadnjih nedeljskih popoldanskih delavnicah pa smo se lotili še slastnih čokoladnih lizik. Festival je vso ekipo študentov navdušil, saj smo zares veliko ustvarjali, se družili s super družbo otrok, ki jih je bilo ogromno poleg tega pa smo se naučili tudi timskega dela".

Lidija Šebrek

                                                    

                                                                                          Radolca 2