Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

PRUSV okviru vaj predmeta Harmonija okusov, ki jih pripravljajo in izvajajo ga. Gordana Vulić, g. Janez Žust in ga. Neli Selan, so tudi v letošnjem letu vaje organizirane tako, da so k izvedbi vaj vabljeni različni strokovnjaki iz gospodarstva. Tako je pri izvedbi vaj v sredo, 2. 4. 2014, strokovno sodeloval g. Jožef Prus, belokranjski vinar, ki je na ocenjevanju vin v Gornji Radgoni – Agra 2013 že četrtič zapored postal slovenski vinar leta, kar do sedaj ni uspelo še nikomur. Prusovi veljajo za največje zasebne vinogradnike v Beli krajini.

Namreč, na osmih hektarih obdelujejo 41.000 trt in imajo tudi največjo zasebno vinsko klet v Beli krajini. Doma in v tujini so znani predvsem po predikatnih in posebnih vinih, ki gradijo blagovno znamko Vinske kleti Prus.

G. Prus je študentom na svojevrsten in razumljiv način predstavil vinsko klet in blagovno znamko Prus, predstavil je izbor vin. Študenti so izbrana vina poskušali ob pripravljenih jedeh, ki so jih pred tem pripravili - z namenom, da ugotovijo pravilno harmonijo vseh okusov. Tako so poskušali zelo poznani Prusov polsuhi sauvignon, suhi laški rizling, gurmansko zvrst Trio (iz sauvignona, rumenega muškata in traminca), modro frankinjo, znameniti rose, polsladki rumeni muškat ter pozno trgatev renskega rizlinga. G. Prus je študente popeljal v svet čudovitih vin, za kar se mu zahvaljujemo - temu skromnemu vinarju in vinskemu umetniku, ki ustvarja vrhunska vina. Utrinki v galeriji.