Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

FondaV sredo, 26. 3. 2014, so študenti gostinstva in turizma pripravili projekt novih jedi iz slovenskih klapavic v sodelovanju z družinskim podjetjem Fonda (Ribogojnica Fonda, ki je znana v Sloveniji in v tujini predvsem po kakovostnem piranskem brancinu, prideluje pa tudi klapavice), v projekt pa se je z izbranimi vini ob jedeh vključilo tudi podjetje Vinakoper d.o.o. Z dr. Ireno Fonda na področju izobraževanja BIC Ljubljana sodeluje že več let, v letu 2013 pa se je na njeno pobudo skupina študentov pod mentorstvom g. Janeza Žusta in ga. Marjete Cevc podala v odkrivanje novih okusov in kombinacij s klapavicami, pridelanimi v podjetju Fonda.

Samostojno, z znanjem in ustvarjalnostjo so študenti slovensko klapavico predstavili na drugačen način. Nastala je nova zgodba o klapavici in z njo novi, tudi nekoliko »drzni« recepti. Vodja projekta - študent Jure Starič in vodja kuhinje - študent Blaž Švigelj s študenti, ki so pri projektu sodelovali, so tako potrdili, da »klapavica ni samo za v buzaro!« in vse prisotne na predstavitvi navdušili.

Vse kar so pripravili in postregli, si lahko ogledate v meni karti. Povezava do fotogalerije.

 

fonda

 

vinakoper1