Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

Izbor-kuharska-12.4V okviru prostovoljskih aktivnosti na BIC Ljubljana so študenti 1. in 2. letnika gostinstva in turizma pod mentorstvom predavateljice in inštruktorice kuharstva Marjete Cevc izvedli kuharsko delavnico za dijake Živilske šole in Gimnazije in veterinarske šole. V demo kuhinji v Centru kulinarike in turizma KULT316 se je zbralo osem dijakov, ki so pod okriljem mentorice in študentov Mateja Hauptmana in Andraža Obrstarja pripravili meni s štirimi hodi. Razdelili smo se v štiri skupine, ena je za predjed pripravila bučkino kremno juho z ajdovo kašo ter rižoto s šparglji, drugi dve skupini pa za glavno jed mesne kroglice s čebulno omako, pire krompirjem in ocvrto čebulo, za posladek pa čokoladno peno z drobljencem in jagodno omako. Medtem ko smo v kuhinji pripravljali jedi, sta študenta Andrii Obets in Emin Tiganj pripravila pogrinjke ter nas razveselila s pripravo brezalkoholnega koktaila. Ob zaključku smo se usedli za lepo pripravljeno mize ter razvajali naše brbončice z jedmi, ki smo jih sami pripravili. Po pogostitvi smo, kot se za prave kuharje spodobi, za seboj pospravili kuhinjo ter se navdušeni nad delavnico poslovili. Mentorica nam je pripravila recepte, ki jih bomo lahko uporabili tudi doma ter razvajali naše najbližje. Za nepozabno doživetje se zahvaljujemo mentorici in študentom, ki so z nami prostovoljno delili svoje znanje in izkušnje ter se veselimo, da bo naša kuharska delavnica postala tradicionalna. Kot je ob slovesu rekla dijakinja: »Bilo je nepozabno«.

 

Projekt pri_vajah_predmeta_Organizacija_gostinskih_dogodkov_Medgeneracijsko_sodelovanje_dijakov_in_študentov_BIC-a_LjubljanaV okviru vaj pri predmetu Organizacija gostinskih dogodkov smo študentje pod mentorstvom gospe Neli Selan in gospoda Boštjana Humskega pripravili projekt »Medgeneracijsko sodelovanje dijakov in študentov BIC Ljubljana«. Želeli smo jim predstaviti naš učni proces, ki vsak dan poteka v Centru kulinarike in turizma KULT316, na Prušnikovi 74 v Šentvidu. Dijake zaključnih letnikov BIC Ljubljana smo sprejeli na info točki Centra kulinarike in turizma KULT316, kjer smo jim najprej zaželeli dobrodošlico in jih nato popeljali v mikropivovarno, kjer jim je gospa Marija Kostadinov predstavila varjenje piva KULT316. Po predstavitvi jih je vodja projekta Nilfam Hadji Abbasi popeljala po hiši. Po predstavitvi smo dijake razdelili v 4 skupine. Pripravili smo jim zelo zanimive 4 delavnice. V kuhinji so dijaki pripravljali vsak svoj BIC burger in čokoladni suffle. V strežbi so se naučili pripravo koktaila, priprave pogrinjka in bontona za mizo. V kongresni dvorani so imeli animacijo, kjer smo jim pripravili zanimive teme in igre. V vinski kleti pa smo jih poučili o vinu, vonju ter tipanju in okušanju živil. Dijakom smo pripravili tudi učno gradivo, ki jim je bilo v pomoč pri vsaki delavnici.

Zelo smo veseli takega medgeneracijskega sodelovanja in mislimo, da smo naš zadnji šolski projekt odlično izpeljali. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.

Študentje 2. letnika GT

OGDPri predmetu Organizacija gostinskih dogodkov smo dobili nalogo pri kateri smo podrobno raziskali in testirali piva Pivovarne Laško Union. Začeli smo z obiskom Pivovarne Union, kjer smo imeli ogled ter degustacijo piv. Naša naslednja naloga je bila, da smo določili temo dogodka (Od Savinjske doline do Ljubljane). Savinjska dolina zaradi tega, ker tam proizvajajo Laško pivo, Ljubljana pa zaradi tega, ker tu proizvajajo Union pivo. Nato smo pričeli z iskanjem jedi iz omenjenega področja, ki bi se najbolje podale k pivom, ki smo jih okušali na degustaciji. Izbrane jedi smo pripravili v učni kuhinji Centra kulinarike in turizma KULT316 in ugotavljali harmonijo s pivi. Po izboru ustreznih ljubljanskih in savinjskih jedi, smo začeli organizirati dogodek, na katerega smo povabili profesorje, predstavnike Pivovarne Laško Union in druge poslovne partnerje. Dogodek smo uspešno izpeljali, saj smo prejeli veliko pohval s strani gostov.

Ob pripravah in sami izvedbi dogodka smo se veliko naučili, tudi zato, ker je bila organizacija v celoti prepuščena nam študentom.

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti tudi sponzorju skupini Pivovarna Laško Union. Utrinki v galeriji.

Študenti

Pot do zaposlitve - srečanje s strokovnjaki za kadre

V sredo 15. 3. 2017, je v sklopu Kariernega centra in projekta POŠ, potekal prvi del delavnic Pot do zaposlitve namenjen dijakom in študentom, ki končujejo izobraževanje na BIC Ljubljana. Ta del delavnic, ki je nosil naslov Trening veščin za iskanje zaposlitve, smo organizirali skupaj s kadroviki iz podjetij s katerimi šola tudi sicer sodeluje. Strokovnjaki iz kadrovskega področja agencije Adecco, Kariera in Spar, so dijakom in študentom prikazali razmere na trgu dela, načine in postopke kadrovanja v njihovih podjetjih in potek zaposlitvenih razgovorov. Na koncu so strnili svoje izkušnje in podali koristne informacije mladim iskalcem zaposlitve. Veliko število dijakov in študentov, ki so se dogodka udeležili kaže na to, da je problematika zaposlovanja za mlade zanimiva in aktualna. Udeleženci so izkoristili prisotnost strokovnjakov za kadre in postavljali konkretna vprašanja, ki jim bodo v pomoč pri iskanju prve zaposlitve.

Pot do zaposlitve - srečanje s strokovnjaki za kadre

Good FranceLetos smo se 21. marca 2017 v Centru kulinarike in turizma KULT316 že drugič priključili svetovnemu dogodku Good France. Študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana so skupaj s šefom kuhinje Blažem Švigljem pripravili odličen 5 hodni meni, študentke turizma pa so za goste pripravile izviren animacijski program! Oglejte si foto-utrinke.