Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

DSC 11911 kopijaV četrtek 10. januarja 2019 smo priredili jubilejno deseto podelitev diplom diplomantkam in diplomantom višje strokovne šole, ki so svoja diplomska dela zagovarjali v letu 2018 ter nagrade in priznanja študentom, ki so se svojim študijskim uspehom in dosežki izkazali v študijskem letu 2017/18. Skupaj z direktorico BIC Ljubljana mag. Jasno Kržin Stepišnik in ravnateljico VSŠ mag. Tjašo Vidrih, je diplome 75-im diplomantom, podelil minister za izobraževanje, znanost in šport, doktor Jernej Pikalo. Minister je v uvodnem nagovoru tudi pozdravil diplomante ter jim zaželel, da svojo izobrazbo ter kompetence, ki so jih pridobili med študijem, s pridom izkoristijo pri poklicnem in osebnem življenju ter se uspešno in ustvarjalno soočajo z delovnimi izzivi.
Priznanja za najboljše študente in diplomante v programu gostinstvo in turizem so prejeli Stela Špoljar, Luka Strajn, Blaž Slabe, Anže Bertalanič in Nina Korenin; ter študenti in diplomanti v programu živilstvo in prehrana Jan Debelić, Maja Pšeničnik, Lea Sterle in Jadran Jeličić. Naši sodelavki mag. Vesni Loborec smo podelili priznanje za prispevek k razvoju naših študijskih programov. Svečani dogodek je popestrila pevka in študentka naše višje šole Marjeta Prudič s spremljavo kitarista, za pogostitev pa so poskrbeli študenti 2. letnika gostinstva in turizma, ki so gostom pripravili okusne jedi iz črtic Ivana Cankarja. Vsem diplomantom in nagrajencem iskreno čestitamo. Tukaj si lahko ogledate galerijo fotografij. 

20181220 091956V četrtek, 20. 12. 2018, smo pri predavanjih predmeta PSV prisluhnili predstavnikom zaposlitvene agencije Adecco. S postavljanjem vprašanj študentom: »Kaj pričakujete od življenja? Kje boste našli delo? Kaj si resnično želite delati? Kaj pričakujejo delodajalci od vas?« … so vzpodbudili študente, da začnejo razmišljati o svoji karierni poti že na samem začetku študij, saj so to vprašanja na katere ni enostavno odgovoriti. Spregovorili so o razmerah na trgu dela, ki so se v zadnjih letih spremenile in o iskanju zaposlitve, ki je postalo drugačno kot nekoč. Hvala gostom za dragocene informacije in napotke.

IMG 20181212 102929V tednu od 10. do 12. 12. 2018 nas je na vajah pri predmetu Osnove strežbe in Strežba z organizacijo dela 1 obiskala Eva Bogdan, profesionalna barista iz kavarne KULT316 in naša bivša študentka. Eva nas je popeljala skozi čudoviti svet kave in kavnih napitkov, nam predstavila delo profesionalnega barista ter nam pokazala pripravo popolnih espresso napitkov in latte art. Strast in veselje do dela z ljudmi ter njen odnos do kave in latte arta nas je popolnoma navdušil. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.

SušiV petek, 7. decembra 2018, smo se pri predmetu KOD 2 poučili o sestavinah in osnovnih postopkih za pripravo sušija. Preizkusili smo se tudi v praktični pripravi. Naredili smo maki, nigri in uramaki suši. Poleg smo postregli vložen ingver in sojino omako. Izgled in okusi končnih izdelki so nas navdušili. Naj navdušimo tudi vas, čeprav le z ogledom slik v galeriji.

DSC 0431Praktično izobraževanje je zelo pomemben del študija. Študenti  pridobijo uporabno znanje in se na ta način po diplomi hitro in učinkovito vključijo v proizvodno poslovni proces. Naši delodajalci so študentom ŽP 1 predstavili možnosti in vsebine praks pri njih. Izpostavili so, da je nujno, da  študente na praksi procesi zanimajo, da sprašujejo in odgovorno delajo.  Sodelovali so mentorji uspešnih delodajalcev: Žito d. o. o., Spar d. o. o., Lek d. d., Conditus d. o. o., Mlekarstvo Podjed d. o. o – prakso pri njih je predstavila naša diplomantka Teja Podjed, Incom d. o. o., Pivovarna  Laško Union d. o. o. in VVZ Kekec Grosuplje. Zahvaljujemo se za odlične in spodbudne predstavitve.