Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

Delodajalci se predstavijoPraktično izobraževanje pri delodajalcih je nadgradnja teoretičnih in praktičnih znanj, ki jih študenti pridobijo na predavanjih in vajah. Na praksi  pridobijo praktično uporabno znanje in se na ta način po diplomi lahko hitro in učinkovito vključijo v proizvodno poslovni proces. Delodajalci so predstavili možnosti , vsebino praks pri njih ter njihova pričakovanja. Izpostavili so pomen dobrega strokovnega predznanja, prizadevnosti, odgovornosti, delavnosti, samoinicativnosti študentov in kakovostnega mentorstva njihovih mentorjev; kar je ključno za dobrega bodočega inženirja živilstva in prehrane. Primer dobre izkušnje svoje prakse  v Slorest d.o.o. je predstavil skupaj s svojo mentorico tudi študent Jaka Hojan.  Sodelovali so predstavniki:  Don don d. o. o., Mercator IP d. o. o., Inštitut za nutricionistiko,  Žito d. o. o., Slorest d. o. o. , Ljubljanske mlekarne d. d.,    Medex d. d.  Študenti  so z zanimanjem prisluhnili in spraševali. Veliko naših diplomantov je v teh podjetjih že zaposlenih. Zahvala za odlične predstavitve. Še nekaj utrinkov s predstavitev.

Mojca Smerajec

Sweet Food Science V okviru eTwinning projekta bodo študentje 1. letnika ŽP programa v sodelovanju z angleško šolo The Royal Masonic School for Girls v prihodnjem mesecu izvedli analizo sladkarij. Preučili bodo prehransko vrednost čokolad in bonbonov ter opravili senzorično analizo. Naši študentje so angleškim učencem poslali izbor sladkih slovenskih proizvodov, sedaj pa že nestrpno pričakujejo pošiljko iz Anglije.

https://youtu.be/BprQqTxbZeM

Zapisala: Maja Štekovič

DSC 0146Dne 10. 1. 2018 smo za študente 1. letnika Gostinstva in turizma pri predmetu strežba in kuharstvo z organizacijo dela organizirali vrhunsko delavnico na temo viskijev s podjetjem Meritinternational. Predavanje in degustacijo je vodila mednarodno priznana poznavalka žganih pijač in sommelierka ga. Majda Debevc, ki je s svojim načinom podajanja znanja študentom pričarala enkratno doživetje. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo podjetju Meritinternational in še posebej velika hvala ge. Majdi Debevc.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

Blaž SokDne 8.12.2017 je študente 1. letnika Gostinstva in turizma pri predavanju Strokovne terminologije v angleškem jeziku obiskal Blaž Sok, concierge v hotelu Union. Z nami je delil, seveda v angleškem jeziku, svoje izkušnje in zanimive zgodbe tega poklica. Izvedeli smo tudi, da je postal član prestižne organizacije Les Chefs d'Or in bo kot prvi concierge v Sloveniji imel na svoji uniformi pripeta dva zlata ključka.

Le par dni pred tem dogodkom je skupino A pri vajah STA obiskala Jessica Tramontozzi iz Washingtona D.C. V zanimivem razgovoru smo izvedeli, zakaj ima tako rada Slovenijo, zakaj se pogosto vrača k nam in tudi, kakšne so razlike med Ameriko in Slovenijo na področju turizma, hrane, kot tudi na področju študija in zaposlitve.

Pisani svet likerjev in G3SpiritsLikerji so velika skupina žganih pijač, kjer se izbranemu destilatu doda okus in arome z različnimi sestavinami ali kombinacijami le teh (sadje, smetana, zelišča in začimbe, cvetje, oreški) kakor tudi sladkor ali zamenjava za sladkor (med, javorjev sirup, agavin sirup ipd). Večina likerjev ima med 11 in 35 vol % alkohola.

To in veliko več smo izvedeli na četrtem srečanju šole alkoholnih pijač, ki je tokrat potekalo v Training center G3Spirits v Šiški. Naš gostitelj in vodič skozi pisani svet likerjev je bil gospod Jan Nosé.

Preberite več: Pisani svet likerjev in G3Spirits