Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

Poučne dogodivščine v kulinariki in turizmuV sredo, 20. 9. 2017, smo v Centru kulinarike in turizma KULT316 gostili 52 učencev OŠ »Miška Kranjca« iz Ljubljane. Izvedli smo štiri vzporedne praktične delavnice z aktivno udeležbo za osnovnošolce. Teme posameznih delavnic so bile: priprava enostavne jedi, prikaz mešanja pijač in osnov postrežbe, osnove izdelave potovalnega načrta ter osnove senzorike. Izvedba dogodka je predstavljala praktični del diplomskega dela študentke Larise Forjanič pod mentorstvom mag. Gordane Vulić in somentorstvom Neli Selan.

Preberite več: »Poučne dogodivščine v kulinariki in turizmu«, - praktična...

DSC 1051Veseli smo, da je Mojmir za priprave izbral tudi našo učno kuhinjo.Pripravil je tekmovalni krožnik s katerim je okuse, izgled in predstavitev povezal v čudovito zgodbo, ki nas je navdušila. Želimo mu čim boljšo uvrstitev in navijamo zanj.

Za izbor najboljšega mladega kuharja sveta je odgovorna organizacija, ki med drugim oblikuje lestvico 50 najboljših restavracij na svetu (The World´s 50 best restaurants), kjer sta se do sedaj pojavili že dve slovenski imeni, in sicer Restavracija JB ter Hiša Franko. Prav tako pod njihovim okriljem poteka izbor najboljše kuharice na svetu (The World´s best female chef), kar je letos postala Slovenka Ana Roš.

Preberite več: Mojmir Marko Šiftar - naš diplomant, ki se poteguje za...

KULT316 tuja študentkaV Centru kulinarike in turizma KULT316 trenutno opravlja praktično izobraževanje študentka Rafaela Čuljak iz 1. letnika podiplomskega študija (magistrski študij), ki prihaja iz Univerze modernih znanosti CKM v Mostarju. Študira na Oddelku za Naravne vire, nutricionizem in zdravje, smer: Nutricionizem in zdravje.

Prihod študentke Rafaele predstavlja začetek sodelovanja z Univerzo modernih znanosti, ki se bo nadaljevalo tudi na številnih drugih področjih.

Preberite več: Prva študentka iz tujine na praktičnem izobraževanju na BIC...

Belgija LeaŠtudentka 2. letnika Živilstva in prehrane Lea nova znanja in izkušnje nabira na študentski izmenjavi v flamskem mestu Antwerp. Kulinarične posebnosti Belgije spoznava v priznani čokoladnici DelRay, kjer izpopolnjuje svoje znanje o izdelavi čokolad, pralin in tort. Prosti čas preživlja s potepanjem in raziskovanjem flamskih mestih kot so Brugge, Oostende in Gent. Lea o svoji izkušnji pravi: "Super se imam!". Nekaj utrinkov nam si lahko ogledate v galeriji.