Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Aktivnosti

Good FranceLetos smo se 21. marca 2017 v Centru kulinarike in turizma KULT316 že drugič priključili svetovnemu dogodku Good France. Študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana so skupaj s šefom kuhinje Blažem Švigljem pripravili odličen 5 hodni meni, študentke turizma pa so za goste pripravile izviren animacijski program! Oglejte si foto-utrinke.

DSC 015116. 3. 2017 smo v Kongresni dvorani našega kulinaričenaga centra Kult 316 gostili naše starše. Študenje gostinstva drugega letnika smo v celoti poskrbeli za pripravo menija, hrane, prostora, strežbe in nasploh skoraj celotne organizacije dogodka. S tem smo staršem želeli pokazati naša novo pridobljena znanja in izjemno profesionalen način dela, ki ga uči BIC Ljubljana. Dogodek je lepo uspel, prejeli smo mnogo pohval in razveselili tako naše starše, kot profesorje in vodstvo šole. Dogodek je bil torej idealen zaključek predmetov kuharstvo in strežba z organizacijo dela 2.

Preberite več: Pogostitev za starše

Prus in_BICDne 8. 3. 2017 smo študentje 2. letnika pri vajah Kuharstva in Strežbe z organizacijo dela pripravili vajo na temo praznovanja 8. marca, kamor smo povabili tudi priznanega vinarja gospoda Jožefa Prusa s Krmačine pri Metliki. Gospod Prus je bil vinar leta Slovenije leta 2009, 2010, 2011 in 2012 na Vino Slovenija Gornja Radgona. Skrbno izbarana vina so se odlično podala k vrhunski kulinariki. Ob tej priložnosti bi se želeli gospodu Prusu prav lepo zahvaliti za odlična vina in predvsem odlično družbo ter veliko znanja. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.

KonjakiDne 23. 2. 2017 smo v sodelovanju s podjetjem MERITINTERNATIONAL za naše študente 1. GT in 2. GT organizirali predavanje z degustacijo na temo Cognac. Uživali smo ob vrhunskih blagovnih znamkah kot so: Hennessy in Martel. Predavanje je vodila priznana strokovnjakinja in velika poznavalka pijač ga. Majda Debevec, ki nam je s svojim strokovnim znanjem in prijetnim načinom podajanja znanja pričarala nepozabno doživetje. Ob tej priložnosti bi se želeli še posebej zahvaliti ge. Majdi Debevec ter sponzorjema Meritinternational in Pernod Ricard Slovenia. Utrinke si oglejte v galeriji.

JagodicV sredo, 22. 2. 2017, smo imeli čast in veselje kuhati z chefom Igorjem Jagodicem, vodjem kuhinje restavracije Strelec - Kaval Group. Ustvarjali smo drzne, inovativne in okusne kreacije. Spoznali smo vsestransko uporabnost nekaterih enostavnih živil katere smo vkomponirali v vrhunske krožnike. Da je bil dogodek še popolnejši smo v goste povabili Svet zavoda Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Naši gostje so tako uživali ob vrhunskih krožnikih in skrbno izbranih vinih. Chefu Igorju Jagodicu se ob tej priložnosti iz srca zahvaljujemo. Oglejte si naš meni.pdf in nekaj utrinkov v galeriji.