Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Konzorcij biotehniških šol Slovenije (v nadaljevanju Konzorcij) razpisuje 1. tekmovanje za dijake in študente biotehniških šol z naslovom: »AJDA IN KULINARIKA«. Tekmovanje bo v soboto, 9. 5. 2015, od 10. ure dalje na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, Ljubljana. Zmagovalec posamezne kategorije (4) bo član zmagovalne ekipe, ki se bo predstavila na svetovni razstavi EXPO 2015 v MILANU (Italija). Več o tekmovanju najdete v priloženih dokumentih:
pdfRazpis;
pdfPravila;
pdfStrategija;
pdfDodatna tehnična navodila.

Vabimo dijake in študente članic Konzorcija biotehniških šol Slovenije k aktivni udeležbi na tekmovanju. Izpolnjeno docxprijavnico šola (članica Konzorcija) posreduje po e-pošti na tjasa.vidrih@bic-lj.si ali na naslov BIC Ljubljana, Ižanska c. 10, Ljubljana najkasneje do 15. 4. 2015. Vabljeni.

Obveščamo vas, da predavanja in vaje pri mag. Loborec v sredo, 18. 3. in v četrtek, 19. 3. 2015, odpadejo. O nadomeščanju boste obveščeni.

Za naslednje študijsko leto 2015/16 imamo na Višji strokovni šoli razpisano naslednje število vpisnih mest:

  Redni študij  Izredni študij 
Gostinstvo in turizem   70  70
Živilstvo in prehrana  70  70

Prvi prijavni rok je potekal od 16. februarja do 9. marca 2015, prijave v drugem prijavnem roku pa bodo možne od 31. avgusta do 4. septembra preko spletnega obrazca na višješolski prijavni službi. Prijave za izredni študij pa bodo dodatno možne še po drugem prijavnem roku, neposredno na višji strokovni šoli. Več informacij o prijavi in vpisu najdete v Razpisu 2015/16 za vpis v Višje strokovne šole ter na spletni strani naše šole.

V torek, 17. 3. 2015, je na vaje pri predmetu Wellness turizem ponovno povabljena ga. Ivica Flis Smaka, dr. med., spec., ki bo študentom predstavila temo »S prehrano in dodatki v kvalitetno življenja«. Predstavitev teme bo potekala v VP od 9.40 dalje. Vabljeni tudi drugi študentje oziroma zainteresirani.

Obveščamo študente 2. GT, da bodo vaje GAS 27. 3. (ki so prestavljene s 5. 3.), v E13 ob 8:50.

Za redni študij gostinstva in turizma je objavljen spremenjen urnik izpitnih rokov (spletna učilnica referata za študente-dokumenti in obrazci-razporedi izpitov), na katerem je dodan izpitni rok OST.

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP) v letošnjem letu že šesto leto zapored organizira odmevno tekmovanje za študente s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov pod naslovom »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2015«. Tako kot do sedaj morajo izdelki tudi v letošnjem letu zajeti eko-inovacijo v vsaj eni dimenziji razvoja (surovine - ekološka pridelava, nizek ogljični odtis in/ali embalaža - povratna, primerna za recikliranje in/ali proizvodni proces - varčevanje z energijo, uporaba reciklirane vode in/ali distribucija/logistika - nove storitve, kratke oskrbovalne verige idr.). Podrobneje o razpisu na spletni strani »ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2015«

V pdfpriponki si lahko ogledate program strokovne ekskurzije v Vojvodino v začetku aprila. Informacije o plačilu boste dobili na svoje e-poštne naslove.

V naslednjem tednu od 23. do 27. marca je zaradi zimskih počitnic referat zaprt. V tem času je zaprta tudi knjižnica. Želimo vam lepe počitnice.

Zaradi ekskurzije v Berlin je prišlo do sprememb urnika pri predmetih PPO, EKP, HOK, OGS, GAS, ki si jih lahko ogledate v urniku.