Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

BIC Ljubljana Višja strokovna šolaPredstavitev programa GOSTINSTVO IN TURIZEM bo potekala v petek, 9. 2. 2018, ob 11. in 16. uri ter v soboto, 10. 2. 2018, ob 11. uri v konferenčni dvorani na BIC Ljubljana, v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova ulica 74, 1000 Ljubljana. V bližino Centra kulinarike in turizma KULT316 vozijo avtobusi mestnega prometa št. 1, 25 in 8 (smer Šentvid). Izstopite lahko na prvem postajališču v Šentvidu (Podgora) ali na drugem (Šentvid) in poiščete Prušnikovo ulico 74 (KULT316).

Predstavitev programa ŽIVILSTVO IN PREHRANA bo potekala v petek, 9. 2. 2018, ob 11. in 16. uri ter v soboto, 10. 2. 2018, ob 11. uri v predavalnici VP na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana. V bližino  Ižanske ceste 10 se lahko pripeljete z avtobusom mestnega potniškega prometa številka 3 (izstopite na postaji Privoz ali Strelišče), številka 19 (izstopite na postajališču Trnovo), številka 11 (izstopite na postaji Privoz) številka 27 (izstopite na postaji Ižanska ali Privoz) in poiščete Ižansko cesto 10.

Vabljeni, da nas na informativnih dnevih obiščete in pridobite vse potrebne informacije o študiju na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli. 

DSC 0088 2Vabimo vse zainteresirane na okroglo mizo, ki bo v četrtek, 9. 11. 2017, ob 10.00 uri na BIC Ljubljana, Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, 1000 Ljubljana z naslovom

Kulinarična dediščina Slovenije in Hrvaške kot osnova za oblikovanje novih turističnih produktov

Okroglo mizo organizira BIC Ljubljana kot vodilni partner v projektu Evropske unije Interreg V-A Slovenija-Hrvaška z naslovom Uživam tradicijo, ki se izvaja v obdobju julij 2017 – december 2019. Cilj okrogle mize je vzpodbuditi razpravo o kulinarični dediščini Slovenije in Hrvaške, prepletanju in iskanju razlik ter skupnih točk kulinarične dediščine obeh držav in posledično oblikovanje novih turističnih produktov.

Na okrogli mizi bodo spregovorili: Dr. Janez Bogataj, doktor etnoloških znanosti in profesor zgodovine umetnosti (Slovenija), Dr. Ivona Orlić, doktorica etnoloških in antropoloških znanosti (Hrvaška), Dr. Jelka Pirkovič, doktorica konzervatorskih znanosti (Slovenija), Neja Petek, Nea Culpa d.o.o., kreativna direktorica agencije za marketing (Slovenija).

Udeležba na dogodku je brezplačna. Svojo udeležbo na dogodku nam prosim potrdite do vključno torka, 7. 11. 2017, na e-naslov: katja.orehek-hati@bic-lj.si

Vljudno vabljeni, da se okrogle mize udeležite - vabilo.

Podpis GS1 in fakultete123Foto Barbara ReyaV četrtek, 26. 10. 2017, je direktorica BIC Ljubljana mag. Jasna Kržin Stepišnik z GS1 Slovenija podpisala pismo o nameri sodelovanja. GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Namen sklenjenega sodelovanja je v vključevanju in uvajanju vsebin GS1 za terciarno izobraževanje. Poleg BIC Ljubljana je z GS1 Slovenija sodelovanje 26. 10. 2017 podpisalo še 17 fakultet iz Ljubljane in Maribora ter visokih in višjih strokovnih šol. Več informacij najdete na GS1 Slovenija. 

Za drugi prijavni rok imamo na Višji strokovni šoli še prosta vpisna mesta:

    Skupna    Dodatna * 
 Redni Izredni   Redni  Izredni
Gostinstvo in turizem   28  70  0  30
Živilstvo in prehrana  14  67  1  30

Prijave so možne na redni in izredni študij obeh programov od 28. avgusta do 1. septembra 2017 s spletnim obrazcem na strani Višješolske prijavne službe http://vps.vss-ce.com/VPS/.
* Dodatna vpisna mesta so na voljo za tuje državljane. Za več informacij ste lepo vabljeni, da pokličete v referat za študentske zadeve na 01 28 07 606.

Teden nezavržene_hraneV torek, 30. 5. 2017, ob 11. uri vabimo vse zainteresirane na zanimivo predavanje g. Luke Jezerška o nezavrženi hrani. Predavanje bo potekalo na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, v predavalnici VP v okviru projekta Teden Nezavržene Hrane, katerega namen je zmanjšati količino zavržene hrane v Sloveniji. Pobudnik projekta Teden Nezavržene Hrane je g. Luka Jezeršek. Otvoritev projekta bo 26. 5. 2017 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, ki se ga bo udeležil tudi g. Massimo Bottura (Osteria Francescana; njegova restavracija je bila v letu 2016 razglašena za najboljšo na svetu). V okviru projekta bo potekalo kar nekaj dogodkov, kot je predavanje 30. 5. 2017, na katerega vabimo vso zainteresirano javnost, v projekt se vključuje tudi naš Center kulinarike in turizma KULT316 s svojo ponudbo. VABLJENI.

V organizaciji Kariernega centra bo v sredo, 15. 3. 2017 (od 13.00 - 14.30),  na Ižanski cesti 10 (VP), potekal dogodek z naslovom Pot do zaposlitve. Namenjen je dijakom in študentom zaključnih letnikov. Na srečanju bodo sodelovali strokovnjaki s področja kadrovanja (Spar, Adecco, Kariera). Spregovorili bodo o kadrovanju oz. bolj natančno o tem, kje objavljajo oglase za prosta delovna mesta, kaj pričakujejo od kandidatov, kako poteka zaposlitveni razgovor, kaj svetujejo mladim iskalcem zaposlitve … .

Za dogodek se dijaki prijavite v svetovalnih službah oz. pri svojih razrednikih, študenti pa svoje prijave pošljete na karierni.center@bic-lj.si do 14. 3. 2017.

Vabljeni!

Informativni dnevi_2017Vabljeni na 3. informativni dan BIC Ljubljana, Višje strokovne šole.
Informativni dan bo potekal v torek, 7. 3. 2017, ob 16. uri na dveh lokacijah:

- za program Gostinstvo in turizem, v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, Ljubljana, v konferenčni dvorani,
- za program Živilstvo in prehrana, na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana, v veliki predavalnici.

image003Objavljen je razpis za tekmovanje POPRI (za najboljše podjetniške ideje med mladimi). 

Na tekmovanju lahko sodelujete študentje do 29. leta starosti, ki še nimate svojega podjetja. Prijavite se s svojo podjetniško idejo, ki jo opišete v predlogi, sestavljeni iz ključnih poglavij, ki sestavljajo poslovni model. Prijavo, skupaj s prilogami (fotografijami, plakati, reklamami svojega izdelka), morate oddati do 13. marca, prijavni obrazec pa najdetena na povezavi popri.si 
Na tekmovanju lahko tekmujete tudi z izdelki, seminarskimi nalogami ali poslovnimi načrti, ki ste jih izdelali v sklopu izobraževalnega procesa, potrebno je le prilagoditi prijavo predlogi tekmovanja POPRI. Več informacij si preberite v POPRI.pdf

Za naslednje študijsko leto 2017/18 imamo na Višji strokovni šoli naslednja vpisna mesta:

Program    Prosta vpisna mesta 
 Redni študij Izredni študij 
 Gostinstvo in turizem  90  70
 Živilstvo in prehrana  70  70

Na redni in izredni študij se prijavite od 13. februarja do 8. marca 2017 preko spletnega obrazca na strani višješolske prijavne službe. Informacije o prijavnem postopku in vpisu najdete tudi v razpisu za vpis v višje strokovno izobraževanje, vabljeni pa ste tudi, da se oglasite v referatu za študentske zadeve po telefonu 01 28 07 606 ali nam pišete po e-pošti vss@bic-lj.si.

unnamedV ponedeljek, 6. 2. 2017, ob 11. uri bo v E15 na Cesti v Mestni log 47 predstavnica Hotelschool The Hague, Hospitality Business School ga. Isabel Veth-Barchewitz predstavila šolo ter možnosti nadaljnjega študija na omenjeni šoli. Na predstavitev ste vabljeni tudi študenti ostalih šol, ki bi vas predstavitev zanimala.