Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

mediaspeed0854 1V četrtek, 12. 3. 2015, se je skupina študentov Gostinstva in turizma z mentorjem Boštjanom Humskim udeležila prve faze skupnega projekta podjetja P&F Jeruzalem Ormož d. o. o. in BIC Ljubljana, VSŠ z naslovom "Od trte do vina". Dogodek - rez trte - je potekal v vinogradu ob Zidanici Malek v Jeruzalemskih goricah. Nekaj utrinkov z dogodka najdete v galeriji. Več o samem dogodku in nadaljnjem sodelovanju preberite v nadaljevanju. 

BIC Ljubljana, Višja strokovna šola v okviru svojega izobraževalnega procesa že od svojih začetkov delovanja tesno sodeluje z gospodarstvom. V višješolskem programu Gostinstvo in turizem je ta vez izjemno pomembna. Tako v izvedbo strokovnih vaj na področju gostinstva vključujemo slovenske vinarje, ki študentom predstavijo svoja vina, vinorodne pokrajine, iz katerih prihajajo in specifike. Na tem področju nas že vrsto let povezuje tudi zelo dobro sodelovanje s podjetjem P&F Jeruzalem Ormož d. o. o.V želji k še dodatnim sodelovanjem na področju naše stroke, nas je podjetje P&F Jeruzalem Ormož d. o. o. v letu 2014 podprlo pri organizaciji in izvedbi 3. mednarodne strokovne konference Trendi in izzivi v živilstvu, prehrani, gostinstvu in turizmu. Mednarodno strokovno konferenco na dve leti organiziramo na BIC Ljubljana z namenom predstavitve novih trendov strokovni javnosti in študentom omenjenih smeri.Skupno sodelovanje pa gradimo naprej tudi v smeri nadaljnjega izobraževanja študentov Gostinstva in turizma na področju spoznavanja trte, proizvodnje vina. Tako je nastal nov projekt »Od trte do vina«, v okviru katerega bo študentom BIC Ljubljana podjetje P&F Jeruzalem Ormož d. o. o. omogočilo nova, praktična znanja o proizvodnji vina – konkretno vina Šipon.Projekt »Od trte do vina« smo začeli v četrtek, 12. 3. 2015, pri Zidanici Malek v Jeruzalemskih goricah, kjer je prva skupina študentov Gostinstva in turizma BIC Ljubljana, VSŠ sodelovala pri rezu trt, ki jih je podjetje namenilo za študijski proces.Študenti so po zaključku prvih del v vinogradu povedali naslednje: »Za vse nas je bila to odlična izkušnja. Naučili smo se veliko novega, izvedeli nekaj o trti in o rezu trt, videli in spoznali veliko novih ljudi, ki se ukvarjajo z gostinstvom. Imeli smo se odlično, imeli smo tudi možnost skozi vodeno degustacijo arhivskih vin P&F Jeruzalem Ormož d. o. o. in bili navdušeni. Skratka, zelo nam je bilo všeč, da smo lahko del tega projekta in se že veselimo naslednjega srečanja.«Trte so tako študenti že obrezali in vsi se veselimo sodelovanja in spoznavanja vseh nadaljnjih postopkov … vse do proizvodnje »študentskega vina« v sodelovanju s P&F Jeruzalem Ormož d. o. o.Hvala podjetju P&F Jeruzalem Ormož d. o. o. za priložnost, da sodelujemo pri skupnem projektu »Od trte do vina«. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.