Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 
  • Zagovori so predvideni v zadnjem tednu:
  • februarja 2018
  • aprila 2018
  • junija 2018
  • septembra 2018
  • novembra 2018
  • decembra 2018

(zagovori v času počitnic in praznikov ne potekajo; v primeru počitnic so zagovori razpisani pred ali po počitnicah).

  • Možni so tudi dodatni roki po dogovoru.

pdfZagovor-januar_2018

pdfZagovor-December_2017

pdfZagovor-November_2017_28._29._november_2017.NOVO.23.11.pdf

pdfZagovor-Oktober_2017

pdfZagovor-Oktober_2017

pdfZagovor-SEPTEMBER_2017

pdfZagovor-AVGUST_2017

pdfZagovor-JUNIJ_2017

pdfZagovor-APRIL_2017

pdfZagovor-FEBRUAR_2017

pdfZagovor-december_2016_2.pdf

pdfZagovor-december_2016.pdf

pdfZagovor-oktober_2016_IZREDNI

pdfZagovor-september_2016_1-3 

pdfZagovor-avgust_2016_1-2 IZREDNI

pdfZagovor-julij_2016_1-3_IZREDNI

pdfZagovor-junij_2016_1-2 

pdfZagovor-maj_2016_IZREDNI 

pdfZagovor-april_2016_1-3

pdfZagovor-marec_2016

pdfZagovor-februar_2016

 

Pretekli zagovori

 

Podelitev diplom 2017Na BIC Ljubljana smo 7. decembra 2017 pripravili 9. svečano podelitev diplom diplomantom  Višje strokovne šole. Na svečanem dogodku je diplome prejelo kar 76 novih diplomantov živilstva in prehrane ter gostinstva in turizma. Poleg diplom smo podelili priznanja najboljšim diplomantom rednega in izrednega študija generacije 2017, ki so s svojimi uspehi dokazali odličnost, znanje, talent ter najboljšim rednim in izrednim študentom obeh programov za študijsko leto 2016/17. Podelili so nagrade posameznim študentom in diplomantom za njihovo vestno in prizadevno študijsko delo, za odlično promocijo BIC Ljubljana in aktivno sodelovanje v vseh študijskih projektih. Priznanje za izjemno delo in stalno usmerjenost k uresničevanju vizije in poslanstva zavoda ter s tem za njen stalen prispevek k razvoju in ugledu BIC Ljubljana smo podelili tudi naši predavateljici Mojci Smerajec, mentorici in somentorici mnogim našim diplomantom. Priznanje je med drugim prejela tudi za izjemno delo pri organizaciji praktičnega izobraževanja za študente živilstva in prehrane ter za njeno dobro sodelovanje s številnimi podjetji, vrtci, šolami in drugimi zavodi, kjer študentje opravljajo prakso. Utrinke s podelitve diplom si oglejte v galeriji.

Preberite več: Svečana podelitev diplom 9. generaciji diplomantov BIC...

01C6E931 FC8B 4CAB AB74 8DFB5BD678E7Študenti Gostinstva in turizma - Andraž Obrstar, Urška Jakljevič in Emin Tiganj - so v petek, 24. 11. 2017, sodelovali na dogodku November Gourmet Finale, ki je potekal v organizaciji Turizma Ljubljana v Mestu oblikovanja na Dunajski 123. Na dogodku sta Andraž in Urška pod mentorstvom Neli Selan pripravljala tradicionalne jedi Ljubljane na sodoben način, Emin pa je pod mentorstvom Boštjana Humskega pripravil posebni aperitiv Ljubljanska vrtnica. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.

DSC 0088 2Vabimo vse zainteresirane na okroglo mizo, ki bo v četrtek, 9. 11. 2017, ob 10.00 uri na BIC Ljubljana, Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, 1000 Ljubljana z naslovom

Kulinarična dediščina Slovenije in Hrvaške kot osnova za oblikovanje novih turističnih produktov

Okroglo mizo organizira BIC Ljubljana kot vodilni partner v projektu Evropske unije Interreg V-A Slovenija-Hrvaška z naslovom Uživam tradicijo, ki se izvaja v obdobju julij 2017 – december 2019. Cilj okrogle mize je vzpodbuditi razpravo o kulinarični dediščini Slovenije in Hrvaške, prepletanju in iskanju razlik ter skupnih točk kulinarične dediščine obeh držav in posledično oblikovanje novih turističnih produktov.

Na okrogli mizi bodo spregovorili: Dr. Janez Bogataj, doktor etnoloških znanosti in profesor zgodovine umetnosti (Slovenija), Dr. Ivona Orlić, doktorica etnoloških in antropoloških znanosti (Hrvaška), Dr. Jelka Pirkovič, doktorica konzervatorskih znanosti (Slovenija), Neja Petek, Nea Culpa d.o.o., kreativna direktorica agencije za marketing (Slovenija).

Udeležba na dogodku je brezplačna. Svojo udeležbo na dogodku nam prosim potrdite do vključno torka, 7. 11. 2017, na e-naslov: katja.orehek-hati@bic-lj.si

Vljudno vabljeni, da se okrogle mize udeležite - vabilo.

Podpis GS1 in fakultete123Foto Barbara ReyaV četrtek, 26. 10. 2017, je direktorica BIC Ljubljana mag. Jasna Kržin Stepišnik z GS1 Slovenija podpisala pismo o nameri sodelovanja. GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Namen sklenjenega sodelovanja je v vključevanju in uvajanju vsebin GS1 za terciarno izobraževanje. Poleg BIC Ljubljana je z GS1 Slovenija sodelovanje 26. 10. 2017 podpisalo še 17 fakultet iz Ljubljane in Maribora ter visokih in višjih strokovnih šol. Več informacij najdete na GS1 Slovenija. 

Za drugi prijavni rok imamo na Višji strokovni šoli še prosta vpisna mesta:

    Skupna    Dodatna * 
 Redni Izredni   Redni  Izredni
Gostinstvo in turizem   28  70  0  30
Živilstvo in prehrana  14  67  1  30

Prijave so možne na redni in izredni študij obeh programov od 28. avgusta do 1. septembra 2017 s spletnim obrazcem na strani Višješolske prijavne službe http://vps.vss-ce.com/VPS/.
* Dodatna vpisna mesta so na voljo za tuje državljane. Za več informacij ste lepo vabljeni, da pokličete v referat za študentske zadeve na 01 28 07 606.

Teden nezavržene_hraneV torek, 30. 5. 2017, ob 11. uri vabimo vse zainteresirane na zanimivo predavanje g. Luke Jezerška o nezavrženi hrani. Predavanje bo potekalo na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, v predavalnici VP v okviru projekta Teden Nezavržene Hrane, katerega namen je zmanjšati količino zavržene hrane v Sloveniji. Pobudnik projekta Teden Nezavržene Hrane je g. Luka Jezeršek. Otvoritev projekta bo 26. 5. 2017 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, ki se ga bo udeležil tudi g. Massimo Bottura (Osteria Francescana; njegova restavracija je bila v letu 2016 razglašena za najboljšo na svetu). V okviru projekta bo potekalo kar nekaj dogodkov, kot je predavanje 30. 5. 2017, na katerega vabimo vso zainteresirano javnost, v projekt se vključuje tudi naš Center kulinarike in turizma KULT316 s svojo ponudbo. VABLJENI.

V organizaciji Kariernega centra bo v sredo, 15. 3. 2017 (od 13.00 - 14.30),  na Ižanski cesti 10 (VP), potekal dogodek z naslovom Pot do zaposlitve. Namenjen je dijakom in študentom zaključnih letnikov. Na srečanju bodo sodelovali strokovnjaki s področja kadrovanja (Spar, Adecco, Kariera). Spregovorili bodo o kadrovanju oz. bolj natančno o tem, kje objavljajo oglase za prosta delovna mesta, kaj pričakujejo od kandidatov, kako poteka zaposlitveni razgovor, kaj svetujejo mladim iskalcem zaposlitve … .

Za dogodek se dijaki prijavite v svetovalnih službah oz. pri svojih razrednikih, študenti pa svoje prijave pošljete na karierni.center@bic-lj.si do 14. 3. 2017.

Vabljeni!

Informativni dnevi_2017Vabljeni na 3. informativni dan BIC Ljubljana, Višje strokovne šole.
Informativni dan bo potekal v torek, 7. 3. 2017, ob 16. uri na dveh lokacijah:

- za program Gostinstvo in turizem, v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, Ljubljana, v konferenčni dvorani,
- za program Živilstvo in prehrana, na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana, v veliki predavalnici.

image003Objavljen je razpis za tekmovanje POPRI (za najboljše podjetniške ideje med mladimi). 

Na tekmovanju lahko sodelujete študentje do 29. leta starosti, ki še nimate svojega podjetja. Prijavite se s svojo podjetniško idejo, ki jo opišete v predlogi, sestavljeni iz ključnih poglavij, ki sestavljajo poslovni model. Prijavo, skupaj s prilogami (fotografijami, plakati, reklamami svojega izdelka), morate oddati do 13. marca, prijavni obrazec pa najdetena na povezavi popri.si 
Na tekmovanju lahko tekmujete tudi z izdelki, seminarskimi nalogami ali poslovnimi načrti, ki ste jih izdelali v sklopu izobraževalnega procesa, potrebno je le prilagoditi prijavo predlogi tekmovanja POPRI. Več informacij si preberite v POPRI.pdf

Za naslednje študijsko leto 2017/18 imamo na Višji strokovni šoli naslednja vpisna mesta:

Program    Prosta vpisna mesta 
 Redni študij Izredni študij 
 Gostinstvo in turizem  90  70
 Živilstvo in prehrana  70  70

Na redni in izredni študij se prijavite od 13. februarja do 8. marca 2017 preko spletnega obrazca na strani višješolske prijavne službe. Informacije o prijavnem postopku in vpisu najdete tudi v razpisu za vpis v višje strokovno izobraževanje, vabljeni pa ste tudi, da se oglasite v referatu za študentske zadeve po telefonu 01 28 07 606 ali nam pišete po e-pošti vss@bic-lj.si.

unnamedV ponedeljek, 6. 2. 2017, ob 11. uri bo v E15 na Cesti v Mestni log 47 predstavnica Hotelschool The Hague, Hospitality Business School ga. Isabel Veth-Barchewitz predstavila šolo ter možnosti nadaljnjega študija na omenjeni šoli. Na predstavitev ste vabljeni tudi študenti ostalih šol, ki bi vas predstavitev zanimala. 

V bližino Gimnazije in veterinarske šole, ki se nahaja na Cesti v Mestni log 47, 1000 Ljubljana se lahko pripeljete z avtobusom mestnega potniškega prometa številka 1 (Izstopite na postaji Murgle). Do Centra kulinarike in turizma KULT316 na Prušnikovi ulici 74 pa vozijo avtobusi mestnega prometa št. 1, 25 in 8 (smer Šentvid). Izstopite lahko na prvem postajališču v Šentvidu (Podgora) ali na drugem (Šentvid) in poiščete Prušnikovo ulico 74 (KULT316).

Za izredni študij programa Gostinstvo in turizem ter Živilstvo in prehrana so na voljo še prosta vpisna mesta. Vpis je možen do začetka študijskega leta, neposredno na višji strokovni šoli. Več informacij o vpisu in študiju dobite v referatu za študentske zadeve po telefonu 01 28 07 606 ali po e-pošti vss@bic-lj.si. Lepo vabljeni.

Na Višji strokovni šoli imamo v drugem prijavnem roku še prosta vpisna mesta:

Program Skupna vpisna mesta Dodatna vpisna mesta*
Redni Izredni Redni Izredni
Gostinstvo in turizem 20 68 1 29
Živilstvo in prehrana 17 66 1 30

Prijave so možne na redni in izredni študij obeh programov od 29. avgusta do 2. septembra 2016 s spletnim obrazcem na strani Višješolske prijavne službe http://vps.vss-ce.com/VPS/. *Dodatna vpisna mesta so na voljo za tuje državljane. Za več informacij ste lepo vabljeni, da pokličete v referat za študentske zadeve na 01 28 07 606.