Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Logo ESS V 2014 2020 sloMIZS logo




Biotehniški izobraževalni center (BIC) Ljubljana je bil skupaj s konzorcijskimi partnerji in prijaviteljem ŠC Nova Gorica uspešen pri prijavi na javni razpis “Izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in 
usposabljanja 2018–2022” Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport R Slovenije. Projekt zaposlenim omogoča brezplačen izredni študij na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana v višješolskih strokovnih programih Gostinstvo in turizem in Živilstvo in prehrana že v študijskem letu 2018/2019. Za vse informacije ter pogoje vpisa izpolnite informativno prijavo na povezavi Informativna prijava. Na vaš e-naslov vam bomo poslali vsa pojasnila in obrazce za vpis. Prve prijave z dokazili so možne do 20. septembra 2018. V primeru neporabljenih sredstev projekta bomo po 20. septembru objavili dodatne roke prijave.

Preberite več: Brezplačen študij za zaposlene v študijskem letu 2018/2019

Za drugi prijavni rok imamo na Višji strokovni šoli še prosta vpisna mesta:

     Prosta vpisna mesta    
 Skupna   Dodatna (za vpis tujcev) 
 Redni študij  Izredni študij  Redni študij  Izredni študij
Gostinstvo in turizem  36  66   1  30
Živilstvo in prehrana 19  68  0  30

Prijave so možne na redni in izredni študij obeh programov od 27. do 31. avgusta 2018 s spletnim obrazcem na strani Višješolske prijavne službe. Izpolnjen prijavni obrazec, natisnjen s spletne strani, pošljite s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje. Višješolska prijavna služba bo do 21. septembra 2018 kandidate, ki so se za vpis prijavili z drugo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka. Kandidate, sprejete v drugem prijavnem roku, višja strokovna šola vpisuje do 1. oktobra 2018. Na izredni študij se lahko po drugem prijavnem roku, vpišete še neposredno na višji strokovni šoli do 30. oktobra 2018. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo na telefonski številki 01 28 07 606.

Diploma gg 2Kako se lotiti diplomske naloge? Kako začeti, če sem za dalj časa prekinil/a študij oziroma odložil/a pisanje diplomskega dela? Če se vam porajajo ta in podobna vprašanja v zvezi s končanjem študija in diplomo, ste vabljeni na informative ure, vsako sredo od 16.00 do 17.00 v referatu za študentske zadeve. Lahko nas pokličete na 01 28 07 606 ali se najavite za osebno srečanje. Vabljeni.

  • Zagovori so predvideni v zadnjem tednu:
  • februarja 2018
  • aprila 2018
  • junija 2018
  • septembra 2018
  • novembra 2018
  • decembra 2018

(zagovori v času počitnic in praznikov ne potekajo; v primeru počitnic so zagovori razpisani pred ali po počitnicah).

  • Možni so tudi dodatni roki po dogovoru.

pdfZagovor-junij_2018

pdfZagovor-marec_2018

pdfZagovor-februar_2018

pdfZagovor-januar_2018

pdfZagovor-December_2017

pdfZagovor-November_2017_28._29._november_2017.NOVO.23.11.pdf

pdfZagovor-Oktober_2017

pdfZagovor-Oktober_2017

pdfZagovor-SEPTEMBER_2017

pdfZagovor-AVGUST_2017

pdfZagovor-JUNIJ_2017

pdfZagovor-APRIL_2017

pdfZagovor-FEBRUAR_2017

pdfZagovor-december_2016_2.pdf

pdfZagovor-december_2016.pdf

pdfZagovor-oktober_2016_IZREDNI

pdfZagovor-september_2016_1-3 

pdfZagovor-avgust_2016_1-2 IZREDNI

pdfZagovor-julij_2016_1-3_IZREDNI

pdfZagovor-junij_2016_1-2 

pdfZagovor-maj_2016_IZREDNI 

pdfZagovor-april_2016_1-3

pdfZagovor-marec_2016

pdfZagovor-februar_2016

 

Pretekli zagovori

 

20 TjašaV četrtek, 12. 4. 2018, je na IC Piramida Mb potekalo 4. tekmovanje dijakov in študentov KBTŠ Slovenije. Tekmovalo je 64 tekmovalcev iz 10 šol v 6-tih kategorijah (kulinarika, živilstvo, vizualna umetnost, znanje, prispevki, fotografija), sodelovalo je tudi 42 mentorjev. Študentje in dijak so odlično zastopali BIC Ljubljana in dosegli: 3 zlata priznanja (Zala Kastigar Kešpret, študentka GT - 1. mesto za prispevek, Nina Vdovč, študentka GT - 2. mesto v kulinariki in Ana  Lemič, študentka ŽP - 7. mesto v živilstvu) ter Jan Mohorič, študent GT - bronasto priznanje za fotografijo (8. mesto). Vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem mag. Vesni Loborec, Marjeti Cevc, Mojci Smerajec in Katarini Smole čestitamo za odlične rezultate.  Tekmovanje smo povezali tudi s projektom Uživam tradicijo (program sodelovanja Interreg V-A Sl-HR), ga predstavili šolam KBTŠ, najboljši tekmovalci pa se bodo vključili v delavnice, ki jih v okviru projekta organiziramo. Naslednje leto bo tekmovanje potekalo na BIC Ljubljana pod naslovom Uživam tradicijo (vezano na program sod. Interreg V-A Sl-HR).   

20180414 101835V letu 2018 bo mednarodno tekmovanje EUROSKILLS, ki se ga kot predstavnika Slovenije za področju strežbe in kuharstva udeležujeta naša študenta Emin Tiganj (pod mentorstvom Boštjana Humskega) in Gašper Riavec (pod mentorstvom Neli Selan), potekalo v Budimpešti. Tekmovalci se že intenzivno pripravljajo, saj so od 12. do 15. 4. na pripravah v Planici, v organizaciji CPI. Tam se pripravlja trenutno 27 tekmovalcev in mentorjev.  

Za naslednje študijsko leto imamo na Višji strokovni šoli na voljo naslednja vpisna mesta:

Program redni študij izredni študij
Gostinstvo in turizem 90 70
Živilstvo in prehrana 70 70

Za študijska programa se prijavite v prvem prijavnem roku od 6. februarja do 30. marca s spletnim obrazcem na strani višješolske prijavne službe. Študenti tujci se lahko prijavite na dodatna vpisna mesta. Za več informacij o prijavi, vpisu in programih ste vabljeni v referat za študentske zadeve (E: vss@bic-lj.si in T: 01 28 07 606); o prijavem postopku pa najdete informacije tudi v Razpisu za vpis.

BIC Ljubljana Višja strokovna šolaPredstavitev programa GOSTINSTVO IN TURIZEM bo potekala v petek, 9. 2. 2018, ob 11. in 16. uri ter v soboto, 10. 2. 2018, ob 11. uri v konferenčni dvorani na BIC Ljubljana, v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova ulica 74, 1000 Ljubljana. V bližino Centra kulinarike in turizma KULT316 vozijo avtobusi mestnega prometa št. 1, 25 in 8 (smer Šentvid). Izstopite lahko na prvem postajališču v Šentvidu (Podgora) ali na drugem (Šentvid) in poiščete Prušnikovo ulico 74 (KULT316).

Predstavitev programa ŽIVILSTVO IN PREHRANA bo potekala v petek, 9. 2. 2018, ob 11. in 16. uri ter v soboto, 10. 2. 2018, ob 11. uri v predavalnici VP na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana. V bližino  Ižanske ceste 10 se lahko pripeljete z avtobusom mestnega potniškega prometa številka 3 (izstopite na postaji Privoz ali Strelišče), številka 19 (izstopite na postajališču Trnovo), številka 11 (izstopite na postaji Privoz) številka 27 (izstopite na postaji Ižanska ali Privoz) in poiščete Ižansko cesto 10.

Vabljeni, da nas na informativnih dnevih obiščete in pridobite vse potrebne informacije o študiju na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli. 

DSC 0088 2Vabimo vse zainteresirane na okroglo mizo, ki bo v četrtek, 9. 11. 2017, ob 10.00 uri na BIC Ljubljana, Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, 1000 Ljubljana z naslovom

Kulinarična dediščina Slovenije in Hrvaške kot osnova za oblikovanje novih turističnih produktov

Okroglo mizo organizira BIC Ljubljana kot vodilni partner v projektu Evropske unije Interreg V-A Slovenija-Hrvaška z naslovom Uživam tradicijo, ki se izvaja v obdobju julij 2017 – december 2019. Cilj okrogle mize je vzpodbuditi razpravo o kulinarični dediščini Slovenije in Hrvaške, prepletanju in iskanju razlik ter skupnih točk kulinarične dediščine obeh držav in posledično oblikovanje novih turističnih produktov.

Na okrogli mizi bodo spregovorili: Dr. Janez Bogataj, doktor etnoloških znanosti in profesor zgodovine umetnosti (Slovenija), Dr. Ivona Orlić, doktorica etnoloških in antropoloških znanosti (Hrvaška), Dr. Jelka Pirkovič, doktorica konzervatorskih znanosti (Slovenija), Neja Petek, Nea Culpa d.o.o., kreativna direktorica agencije za marketing (Slovenija).

Udeležba na dogodku je brezplačna. Svojo udeležbo na dogodku nam prosim potrdite do vključno torka, 7. 11. 2017, na e-naslov: katja.orehek-hati@bic-lj.si

Vljudno vabljeni, da se okrogle mize udeležite - vabilo.

Podpis GS1 in fakultete123Foto Barbara ReyaV četrtek, 26. 10. 2017, je direktorica BIC Ljubljana mag. Jasna Kržin Stepišnik z GS1 Slovenija podpisala pismo o nameri sodelovanja. GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Namen sklenjenega sodelovanja je v vključevanju in uvajanju vsebin GS1 za terciarno izobraževanje. Poleg BIC Ljubljana je z GS1 Slovenija sodelovanje 26. 10. 2017 podpisalo še 17 fakultet iz Ljubljane in Maribora ter visokih in višjih strokovnih šol. Več informacij najdete na GS1 Slovenija.