Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Za naslednje študijsko leto na Višji strokovni šoli razpisujemo naslednja vpisna mesta:

    Skupna vpisna mesta   Dodatna vpisna mesta (za tujce) 
 Redni Izredni  Redni Izredni 
Gostinstvo in turizem   90  70  2  30
Živilstvo in prehrana  70  70  2  30

Za študijska programa se prijavite v prvem prijavnem roku od 12. februarja do 18. marca 2019 s spletnim obrazcem na strani višješolske prijavne službe. Študenti tujci se lahko prijavite na dodatna vpisna mesta. Za več informacij o prijavi, vpisu in programih ste vabljeni v referat za študentske zadeve (E: vss@bic-lj.si in T: 01 28 07 606); več informacij pa najdete tudi v Razpisu za vpis.

Letošnji glavni naslov tekmovanja je KULINARIČNA DEDIŠČINA - UŽIVAM TRADICIJO.
V pdfRazpisunajdete kategorije tekmovanja (razpisanih je 6 kategorij in 2 podkategoriji) ter več tem tekmovanja, ki se navezujejo na glavni naslov tekmovanja in med katerimi lahko tekmovalci izbirajo. Zapisani so tudi pomembni datumi. Tekmovanje bo potekalo v torek, 14. 5. 2019, (z začetkom ob 13. uri) na BIC Ljubljana, Ižanski cesti 10, Ljubljana. Med kategorije tekmovanja smo vključili novi podkategoriji, in sicer Video oz. film ter Projektne naloge (pdf

Logo ESS V 2014 2020 sloMIZS logo
Vpis v izredni študij Gostinstvo in turizem ter Živilstvo in prehrana je možen še do 30. oktobra 2018. Za več informacij nas pokličite na T: 01 28 07 606 ali pišite na vss@bic-lj.si.
Biotehniški izobraževalni center (BIC) Ljubljana je bil skupaj s konzorcijskimi partnerji in prijaviteljem ŠC Nova Gorica uspešen pri prijavi na javni razpis “Izvajanje programov nadaljnjega poklicnega izobraževanja in 
usposabljanja 2018–2022” Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport R Slovenije. Projekt zaposlenim omogoča brezplačen izredni študij na Višji strokovni šoli BIC Ljubljana v višješolskih strokovnih programih Gostinstvo in turizem in Živilstvo in prehrana že v študijskem letu 2018/2019. Nekaj prostih mest je še na voljo, vpis pa je možen najkasneje do 30. oktobra 2018 oziroma do zapolnitve mest. Za vse informacije ter pogoje vpisa izpolnite informativno prijavo. Na vaš e-naslov vam bomo poslali vsa pojasnila in obrazce za vpis. 

Preberite več: Vpis v izredni študij možen do 30. oktobra (tudi za brezplačen...

Za drugi prijavni rok imamo na Višji strokovni šoli še prosta vpisna mesta:

     Prosta vpisna mesta    
 Skupna   Dodatna (za vpis tujcev) 
 Redni študij  Izredni študij  Redni študij  Izredni študij
Gostinstvo in turizem  36  66   1  30
Živilstvo in prehrana 19  68  0  30

Prijave so možne na redni in izredni študij obeh programov od 27. do 31. avgusta 2018 s spletnim obrazcem na strani Višješolske prijavne službe. Izpolnjen prijavni obrazec, natisnjen s spletne strani, pošljite s priporočeno pošiljko Višješolski prijavni službi, na naslov Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje. Višješolska prijavna služba bo do 21. septembra 2018 kandidate, ki so se za vpis prijavili z drugo prijavo, pisno seznanila z izidom izbirnega postopka. Kandidate, sprejete v drugem prijavnem roku, višja strokovna šola vpisuje do 1. oktobra 2018. Na izredni študij se lahko po drugem prijavnem roku, vpišete še neposredno na višji strokovni šoli do 30. oktobra 2018. Za več informacij smo vam z veseljem na voljo na telefonski številki 01 28 07 606.

Diploma gg 2Kako se lotiti diplomske naloge? Kako začeti, če sem za dalj časa prekinil/a študij oziroma odložil/a pisanje diplomskega dela? Če se vam porajajo ta in podobna vprašanja v zvezi s končanjem študija in diplomo, ste vabljeni na informative ure, vsako sredo od 16.00 do 17.00 v referatu za študentske zadeve. Lahko nas pokličete na 01 28 07 606 ali se najavite za osebno srečanje. Vabljeni.

20 TjašaV četrtek, 12. 4. 2018, je na IC Piramida Mb potekalo 4. tekmovanje dijakov in študentov KBTŠ Slovenije. Tekmovalo je 64 tekmovalcev iz 10 šol v 6-tih kategorijah (kulinarika, živilstvo, vizualna umetnost, znanje, prispevki, fotografija), sodelovalo je tudi 42 mentorjev. Študentje in dijak so odlično zastopali BIC Ljubljana in dosegli: 3 zlata priznanja (Zala Kastigar Kešpret, študentka GT - 1. mesto za prispevek, Nina Vdovč, študentka GT - 2. mesto v kulinariki in Ana  Lemič, študentka ŽP - 7. mesto v živilstvu) ter Jan Mohorič, študent GT - bronasto priznanje za fotografijo (8. mesto). Vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem mag. Vesni Loborec, Marjeti Cevc, Mojci Smerajec in Katarini Smole čestitamo za odlične rezultate.  Tekmovanje smo povezali tudi s projektom Uživam tradicijo (program sodelovanja Interreg V-A Sl-HR), ga predstavili šolam KBTŠ, najboljši tekmovalci pa se bodo vključili v delavnice, ki jih v okviru projekta organiziramo. Naslednje leto bo tekmovanje potekalo na BIC Ljubljana pod naslovom Uživam tradicijo (vezano na program sod. Interreg V-A Sl-HR).   

20180414 101835V letu 2018 bo mednarodno tekmovanje EUROSKILLS, ki se ga kot predstavnika Slovenije za področju strežbe in kuharstva udeležujeta naša študenta Emin Tiganj (pod mentorstvom Boštjana Humskega) in Gašper Riavec (pod mentorstvom Neli Selan), potekalo v Budimpešti. Tekmovalci se že intenzivno pripravljajo, saj so od 12. do 15. 4. na pripravah v Planici, v organizaciji CPI. Tam se pripravlja trenutno 27 tekmovalcev in mentorjev.  

Za naslednje študijsko leto imamo na Višji strokovni šoli na voljo naslednja vpisna mesta:

Program redni študij izredni študij
Gostinstvo in turizem 90 70
Živilstvo in prehrana 70 70

Za študijska programa se prijavite v prvem prijavnem roku od 6. februarja do 30. marca s spletnim obrazcem na strani višješolske prijavne službe. Študenti tujci se lahko prijavite na dodatna vpisna mesta. Za več informacij o prijavi, vpisu in programih ste vabljeni v referat za študentske zadeve (E: vss@bic-lj.si in T: 01 28 07 606); o prijavem postopku pa najdete informacije tudi v Razpisu za vpis.