Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 
  • Zagovori so predvideni v zadnjem tednu:
  • februarja 2018
  • aprila 2018
  • junija 2018
  • septembra 2018
  • novembra 2018
  • decembra 2018

(zagovori v času počitnic in praznikov ne potekajo; v primeru počitnic so zagovori razpisani pred ali po počitnicah).

  • Možni so tudi dodatni roki po dogovoru.

pdfZagovor-marec_2018

pdfZagovor-februar_2018

pdfZagovor-januar_2018

pdfZagovor-December_2017

pdfZagovor-November_2017_28._29._november_2017.NOVO.23.11.pdf

pdfZagovor-Oktober_2017

pdfZagovor-Oktober_2017

pdfZagovor-SEPTEMBER_2017

pdfZagovor-AVGUST_2017

pdfZagovor-JUNIJ_2017

pdfZagovor-APRIL_2017

pdfZagovor-FEBRUAR_2017

pdfZagovor-december_2016_2.pdf

pdfZagovor-december_2016.pdf

pdfZagovor-oktober_2016_IZREDNI

pdfZagovor-september_2016_1-3 

pdfZagovor-avgust_2016_1-2 IZREDNI

pdfZagovor-julij_2016_1-3_IZREDNI

pdfZagovor-junij_2016_1-2 

pdfZagovor-maj_2016_IZREDNI 

pdfZagovor-april_2016_1-3

pdfZagovor-marec_2016

pdfZagovor-februar_2016

 

Pretekli zagovori

 

20 TjašaV četrtek, 12. 4. 2018, je na IC Piramida Mb potekalo 4. tekmovanje dijakov in študentov KBTŠ Slovenije. Tekmovalo je 64 tekmovalcev iz 10 šol v 6-tih kategorijah (kulinarika, živilstvo, vizualna umetnost, znanje, prispevki, fotografija), sodelovalo je tudi 42 mentorjev. Študentje in dijak so odlično zastopali BIC Ljubljana in dosegli: 3 zlata priznanja (Zala Kastigar Kešpret, študentka GT - 1. mesto za prispevek, Nina Vdovč, študentka GT - 2. mesto v kulinariki in Ana  Lemič, študentka ŽP - 7. mesto v živilstvu) ter Jan Mohorič, študent GT - bronasto priznanje za fotografijo (8. mesto). Vsem tekmovalcem in njihovim mentorjem mag. Vesni Loborec, Marjeti Cevc, Mojci Smerajec in Katarini Smole čestitamo za odlične rezultate.  Tekmovanje smo povezali tudi s projektom Uživam tradicijo (program sodelovanja Interreg V-A Sl-HR), ga predstavili šolam KBTŠ, najboljši tekmovalci pa se bodo vključili v delavnice, ki jih v okviru projekta organiziramo. Naslednje leto bo tekmovanje potekalo na BIC Ljubljana pod naslovom Uživam tradicijo (vezano na program sod. Interreg V-A Sl-HR).   

20180414 101835V letu 2018 bo mednarodno tekmovanje EUROSKILLS, ki se ga kot predstavnika Slovenije za področju strežbe in kuharstva udeležujeta naša študenta Emin Tiganj (pod mentorstvom Boštjana Humskega) in Gašper Riavec (pod mentorstvom Neli Selan), potekalo v Budimpešti. Tekmovalci se že intenzivno pripravljajo, saj so od 12. do 15. 4. na pripravah v Planici, v organizaciji CPI. Tam se pripravlja trenutno 27 tekmovalcev in mentorjev.  

kolažVeseli in ponosni smo, da smo imeli priložnost predstaviti projekt o Ivanu Cankarju ravno v Cankarjevem domu ob zaključku jubilejnega 10. Kulturnega bazarja. Omenjeni projekt smo zasnovali v okviru mednarodnega projekta Uživam tradicijo (program sodelovanja Interreg V-A Sl-HR). Izvedli smo ga v Evropskem letu kulturne dediščine in ob praznovanju Cankarjevega leta. Osnovna ideja našega projekta je bila, v Cankarjevih delih poiskati odlomke, v katerih avtor opisuje način prehranjevanja, občutke in doživetja literarnih junakov ob hrani. Že ob branju Črtic smo našli dovolj primernih opisov, hrepenenj in doživetji povezanih z jedmi, da smo na osnovi le-teh lahko pripravili enkraten kulinarični dogodek. Gostje dogodka so si ob sprehodu skozi prireditveno dvorano prebirali izbrane citate in si poskušali pričarati občutke Cankarjevih junakov, uživati v pripravljenih jedeh tistega časa. Veseli smo bili pohval in navdušenja, ki smo ga izzvali s samo idejo in izvedbo dogodka. Iskrena zahvala gre prav vsem, ki so pripomogli k uspešni izvedbi projekta, predvsem Urošu Flisu in ekipi kuhinje, slaščičarjem, pekom, dijakom, študentom, mentorjem ter tehnični službi.

Za naslednje študijsko leto imamo na Višji strokovni šoli na voljo naslednja vpisna mesta:

Program redni študij izredni študij
Gostinstvo in turizem 90 70
Živilstvo in prehrana 70 70

Za študijska programa se prijavite v prvem prijavnem roku od 6. februarja do 30. marca s spletnim obrazcem na strani višješolske prijavne službe. Študenti tujci se lahko prijavite na dodatna vpisna mesta. Za več informacij o prijavi, vpisu in programih ste vabljeni v referat za študentske zadeve (E: vss@bic-lj.si in T: 01 28 07 606); o prijavem postopku pa najdete informacije tudi v Razpisu za vpis.

BIC Ljubljana Višja strokovna šolaPredstavitev programa GOSTINSTVO IN TURIZEM bo potekala v petek, 9. 2. 2018, ob 11. in 16. uri ter v soboto, 10. 2. 2018, ob 11. uri v konferenčni dvorani na BIC Ljubljana, v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova ulica 74, 1000 Ljubljana. V bližino Centra kulinarike in turizma KULT316 vozijo avtobusi mestnega prometa št. 1, 25 in 8 (smer Šentvid). Izstopite lahko na prvem postajališču v Šentvidu (Podgora) ali na drugem (Šentvid) in poiščete Prušnikovo ulico 74 (KULT316).

Predstavitev programa ŽIVILSTVO IN PREHRANA bo potekala v petek, 9. 2. 2018, ob 11. in 16. uri ter v soboto, 10. 2. 2018, ob 11. uri v predavalnici VP na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana. V bližino  Ižanske ceste 10 se lahko pripeljete z avtobusom mestnega potniškega prometa številka 3 (izstopite na postaji Privoz ali Strelišče), številka 19 (izstopite na postajališču Trnovo), številka 11 (izstopite na postaji Privoz) številka 27 (izstopite na postaji Ižanska ali Privoz) in poiščete Ižansko cesto 10.

Vabljeni, da nas na informativnih dnevih obiščete in pridobite vse potrebne informacije o študiju na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli. 

DSC 0088 2Vabimo vse zainteresirane na okroglo mizo, ki bo v četrtek, 9. 11. 2017, ob 10.00 uri na BIC Ljubljana, Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, 1000 Ljubljana z naslovom

Kulinarična dediščina Slovenije in Hrvaške kot osnova za oblikovanje novih turističnih produktov

Okroglo mizo organizira BIC Ljubljana kot vodilni partner v projektu Evropske unije Interreg V-A Slovenija-Hrvaška z naslovom Uživam tradicijo, ki se izvaja v obdobju julij 2017 – december 2019. Cilj okrogle mize je vzpodbuditi razpravo o kulinarični dediščini Slovenije in Hrvaške, prepletanju in iskanju razlik ter skupnih točk kulinarične dediščine obeh držav in posledično oblikovanje novih turističnih produktov.

Na okrogli mizi bodo spregovorili: Dr. Janez Bogataj, doktor etnoloških znanosti in profesor zgodovine umetnosti (Slovenija), Dr. Ivona Orlić, doktorica etnoloških in antropoloških znanosti (Hrvaška), Dr. Jelka Pirkovič, doktorica konzervatorskih znanosti (Slovenija), Neja Petek, Nea Culpa d.o.o., kreativna direktorica agencije za marketing (Slovenija).

Udeležba na dogodku je brezplačna. Svojo udeležbo na dogodku nam prosim potrdite do vključno torka, 7. 11. 2017, na e-naslov: katja.orehek-hati@bic-lj.si

Vljudno vabljeni, da se okrogle mize udeležite - vabilo.

Podpis GS1 in fakultete123Foto Barbara ReyaV četrtek, 26. 10. 2017, je direktorica BIC Ljubljana mag. Jasna Kržin Stepišnik z GS1 Slovenija podpisala pismo o nameri sodelovanja. GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Namen sklenjenega sodelovanja je v vključevanju in uvajanju vsebin GS1 za terciarno izobraževanje. Poleg BIC Ljubljana je z GS1 Slovenija sodelovanje 26. 10. 2017 podpisalo še 17 fakultet iz Ljubljane in Maribora ter visokih in višjih strokovnih šol. Več informacij najdete na GS1 Slovenija. 

Za drugi prijavni rok imamo na Višji strokovni šoli še prosta vpisna mesta:

    Skupna    Dodatna * 
 Redni Izredni   Redni  Izredni
Gostinstvo in turizem   28  70  0  30
Živilstvo in prehrana  14  67  1  30

Prijave so možne na redni in izredni študij obeh programov od 28. avgusta do 1. septembra 2017 s spletnim obrazcem na strani Višješolske prijavne službe http://vps.vss-ce.com/VPS/.
* Dodatna vpisna mesta so na voljo za tuje državljane. Za več informacij ste lepo vabljeni, da pokličete v referat za študentske zadeve na 01 28 07 606.

Teden nezavržene_hraneV torek, 30. 5. 2017, ob 11. uri vabimo vse zainteresirane na zanimivo predavanje g. Luke Jezerška o nezavrženi hrani. Predavanje bo potekalo na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, v predavalnici VP v okviru projekta Teden Nezavržene Hrane, katerega namen je zmanjšati količino zavržene hrane v Sloveniji. Pobudnik projekta Teden Nezavržene Hrane je g. Luka Jezeršek. Otvoritev projekta bo 26. 5. 2017 na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, ki se ga bo udeležil tudi g. Massimo Bottura (Osteria Francescana; njegova restavracija je bila v letu 2016 razglašena za najboljšo na svetu). V okviru projekta bo potekalo kar nekaj dogodkov, kot je predavanje 30. 5. 2017, na katerega vabimo vso zainteresirano javnost, v projekt se vključuje tudi naš Center kulinarike in turizma KULT316 s svojo ponudbo. VABLJENI.