Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

V organizaciji Kariernega centra bo v sredo, 15. 3. 2017 (od 13.00 - 14.30),  na Ižanski cesti 10 (VP), potekal dogodek z naslovom Pot do zaposlitve. Namenjen je dijakom in študentom zaključnih letnikov. Na srečanju bodo sodelovali strokovnjaki s področja kadrovanja (Spar, Adecco, Kariera). Spregovorili bodo o kadrovanju oz. bolj natančno o tem, kje objavljajo oglase za prosta delovna mesta, kaj pričakujejo od kandidatov, kako poteka zaposlitveni razgovor, kaj svetujejo mladim iskalcem zaposlitve … .

Za dogodek se dijaki prijavite v svetovalnih službah oz. pri svojih razrednikih, študenti pa svoje prijave pošljete na karierni.center@bic-lj.si do 14. 3. 2017.

Vabljeni!

Informativni dnevi_2017Vabljeni na 3. informativni dan BIC Ljubljana, Višje strokovne šole.
Informativni dan bo potekal v torek, 7. 3. 2017, ob 16. uri na dveh lokacijah:

- za program Gostinstvo in turizem, v Centru kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, Ljubljana, v konferenčni dvorani,
- za program Živilstvo in prehrana, na BIC Ljubljana, Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana, v veliki predavalnici.

  • Zagovori so predvideni v zadnjem tednu:
  • februarja 2017*
  • aprila 2017*
  • junija 2017
  • septembra 2017
  • novembra 2017
  • decembra 2017*

*(zagovori v času počitnic in praznikov ne potekajo; v primeru počitnic so zagovori razpisani pred ali po počitnicah).

  • Možni so tudi dodatni roki po dogovoru.

pdfZagovor-FEBRUAR_2017

pdfZagovor-december_2016_2.pdf

pdfZagovor-december_2016.pdf

pdfZagovor-oktober_2016_IZREDNI

pdfZagovor-september_2016_1-3 

pdfZagovor-avgust_2016_1-2 IZREDNI

pdfZagovor-julij_2016_1-3_IZREDNI

pdfZagovor-junij_2016_1-2 

pdfZagovor-maj_2016_IZREDNI 

pdfZagovor-april_2016_1-3

pdfZagovor-marec_2016

pdfZagovor-februar_2016

 

Pretekli zagovori

 

image003Objavljen je razpis za tekmovanje POPRI (za najboljše podjetniške ideje med mladimi). 

Na tekmovanju lahko sodelujete študentje do 29. leta starosti, ki še nimate svojega podjetja. Prijavite se s svojo podjetniško idejo, ki jo opišete v predlogi, sestavljeni iz ključnih poglavij, ki sestavljajo poslovni model. Prijavo, skupaj s prilogami (fotografijami, plakati, reklamami svojega izdelka), morate oddati do 13. marca, prijavni obrazec pa najdetena na povezavi popri.si 
Na tekmovanju lahko tekmujete tudi z izdelki, seminarskimi nalogami ali poslovnimi načrti, ki ste jih izdelali v sklopu izobraževalnega procesa, potrebno je le prilagoditi prijavo predlogi tekmovanja POPRI. Več informacij si preberite v POPRI.pdf

Za naslednje študijsko leto 2017/18 imamo na Višji strokovni šoli naslednja vpisna mesta:

Program    Prosta vpisna mesta 
 Redni študij Izredni študij 
 Gostinstvo in turizem  90  70
 Živilstvo in prehrana  70  70

Na redni in izredni študij se prijavite od 13. februarja do 8. marca 2017 preko spletnega obrazca na strani višješolske prijavne službe. Informacije o prijavnem postopku in vpisu najdete tudi v razpisu za vpis v višje strokovno izobraževanje, vabljeni pa ste tudi, da se oglasite v referatu za študentske zadeve po telefonu 01 28 07 606 ali nam pišete po e-pošti vss@bic-lj.si.

unnamedV ponedeljek, 6. 2. 2017, ob 11. uri bo v E15 na Cesti v Mestni log 47 predstavnica Hotelschool The Hague, Hospitality Business School ga. Isabel Veth-Barchewitz predstavila šolo ter možnosti nadaljnjega študija na omenjeni šoli. Na predstavitev ste vabljeni tudi študenti ostalih šol, ki bi vas predstavitev zanimala. 

V bližino Gimnazije in veterinarske šole, ki se nahaja na Cesti v Mestni log 47, 1000 Ljubljana se lahko pripeljete z avtobusom mestnega potniškega prometa številka 1 (Izstopite na postaji Murgle). Do Centra kulinarike in turizma KULT316 na Prušnikovi ulici 74 pa vozijo avtobusi mestnega prometa št. 1, 25 in 8 (smer Šentvid). Izstopite lahko na prvem postajališču v Šentvidu (Podgora) ali na drugem (Šentvid) in poiščete Prušnikovo ulico 74 (KULT316).

Za izredni študij programa Gostinstvo in turizem ter Živilstvo in prehrana so na voljo še prosta vpisna mesta. Vpis je možen do začetka študijskega leta, neposredno na višji strokovni šoli. Več informacij o vpisu in študiju dobite v referatu za študentske zadeve po telefonu 01 28 07 606 ali po e-pošti vss@bic-lj.si. Lepo vabljeni.

Na Višji strokovni šoli imamo v drugem prijavnem roku še prosta vpisna mesta:

Program Skupna vpisna mesta Dodatna vpisna mesta*
Redni Izredni Redni Izredni
Gostinstvo in turizem 20 68 1 29
Živilstvo in prehrana 17 66 1 30

Prijave so možne na redni in izredni študij obeh programov od 29. avgusta do 2. septembra 2016 s spletnim obrazcem na strani Višješolske prijavne službe http://vps.vss-ce.com/VPS/. *Dodatna vpisna mesta so na voljo za tuje državljane. Za več informacij ste lepo vabljeni, da pokličete v referat za študentske zadeve na 01 28 07 606.

IMG 4428V mesecu maju in juniju na Špici - v Špica Caffe (Kaval Group) - potekajo delavnice za otroke o Emonski pogači in Jazonovi pletenici. Delavnice izvajajo dijaki programa Pek in študenti Živilstva in prehrane BIC Ljubljana pod mentorstvom ga. Mojce Smerajec. Prvi dve delavnici sta potekali 19. in 20. maja 2016, sledijo pa še delavnice 26. maja in 2. junija 2016 (od 10.00 do 12.00 ure – Zgodba o Emonski pogači) ter 27. maja in 3. junija 2016 (od 10.00 do 12.00 ure – Zgodba o Jazonovi pletenici), na katere vabimo vse zainteresirane za udeležbo. Več informacij o delavnicah lahko prejmete pri ga. Mojci Smerajec (mojca.smerajec@bic-lj.si ali na tel. št. 01 28 07 618). Delavnice so primerne tudi za skupine otrok (vrtci, osnovne šole). V nadaljevanju si preberite več informacij o poteku delavnic.

Preberite več: Vabilo na delavnici »Zgodba o Emonski pogači« in »Zgodba o...

Na BIC Ljubljana Višji strokovni šoli imamo za prihodnje študijsko leto naslednja vpisna mesta:

Program Vpisna mesta Dodatna mesta 
Redni študij Izredni študij Redni študij Izredni študij
Gostinstvo in turizem 90 70 2 30
Živilstvo in prehrana 70 70 2 30

Prijave za vpis na VSŠ v prvem prijavnem roku za študijsko leto 2016/17 potekajo od 15. februarja do 8. marca 2016 z elektronskim prijavnim obrazcem na spletni strani Višješolske prijavne službe Več o prijavnem postopku si lahko preberete v razpisu za vpis 2016/17.

Za več informacij o vpisu in študiju nam lahko pišete na vss@bic-lj.si ali pokličete na 01 28 07 606 (Referat za študentske zadeve).
Vabimo vas še na informativni dan 3. marca 2016 ob 16.00 na dveh lokacijah: za program Gostinstvo in turizem v KULT316 Prušnikovi 74, Ljubljana - Šentvid ter za program Živilstvo in prehrana na Ižanski cesti 10, Ljubljana.

2016 BIC_Čestitke3Vsem želimo prijetne praznične dni in vse dobro v novem letu 2016. 

Dan slovenske_hraneVlada Republike Slovenije je v letu 2012 sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane (vsak tretji petek v novembru). V letu 2015 smo Dan slovenske hrane obeležili 20. 11. 2015. Praznik je posvečen v Sloveniji pridelani hrani. Glavni cilj oziroma namen razglasitve takšnega dne je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju. Več si preberite na povezavi Dan slovenske hrane.

sl.2V torek, 3. 11. 2015, nas bo v okviru predavanj STA (ŽP in GT) ob 12.10 uri v VP obiskala Ana Isabel Mungía in z nami delila svoj pogled in ljubezen do Slovenije. Vljudno vabljeni v čim večjem številu!
Isabel comes from a small city in the middle of the Sonoran Desert, right besides the Sea of Cortez. She is a blogger, expat, and the self-proclaimed Slovenian-Mexican ambassador. She fell in love, followed her heart and ended up in Slovenia. She writes about her life at the beautiful Sunny Side of the Alps, its beautiful landscapes and amazing tourism destinations, while also showcasing her Mexican roots, its cuisine and cultural heritage. You can find her at www.thesunnysideofthis.com and on Instagram at @thesunnysideofthis. Vir slike: FB Ane Isabel Mungía