Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Udeležba na konferencah

29. in 30. septembra 2011 je v Novem Sadu potekala mednarodna konferenca »Sodobni trendi v turizmu in hotelirstvu«, katero je organiziral PMF Novi Sad, Departman za geografijo, turizem in hotelirstvo. Konference se je udeležila predavateljica Gordana Vulić s prispevkom: »The Place, meaning and messages of gastronomy in the development of wellness tourism (in the case of Slovenia)«. Naslednja konferenca bo septembra 2013 in bo priložnost za udeležbo tudi naših študentov. Namreč, letos so prvič organizirali STUDENT WORKSHOP, ki je potekal 30. 9. 2011 vzporedno s konferenco.

Več o temah, programu, izletu,.. v priloženem dokumentu.

  CTTH.pdf

plakatV Milanu je od 31. Avgusta do 3. septembra 2011 potekala 2. mednarodna ISEKI-konferenca o hrani z delovnim naslovom: »Premoščanje, usposabljanje in raziskave za industrijo in širšo skupnost«.
Uvodno predavanje z naslovom "Kako lahko Evropa zagotovi primerno hrano za državljane in partnerstvo, ki vključuje regulatorje industrije in potrošnikov" je imel John Dalli, član Evropske komisije. Na konferenci so bile 3 sekcije:
  1. Nova znanja za nova delovna mesta
  2. Nova orodja za raziskave in inovacije v živilski tehnologiji
  3. Hrana za dobro počutje: mednarodne perspektive in nova znanja.

V okviru tretje sekcije sva imeli s kolegico Katarino Smole prispevek na temo: »Vključevanje študentov živilstva in prehrane v prehransko svetovanje učencem in dijakom osnovnih in srednjih šol«. Poseben poudarek je poleg aktualnosti promocije zdravih prehranjevalnih navad predvsem metodika izvajanja, kjer je posebnega pomena vrstniško svetovanje.

Milena Suwa Stanojević in Katarina Smole