Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 
plakatV Milanu je od 31. Avgusta do 3. septembra 2011 potekala 2. mednarodna ISEKI-konferenca o hrani z delovnim naslovom: »Premoščanje, usposabljanje in raziskave za industrijo in širšo skupnost«.
Uvodno predavanje z naslovom "Kako lahko Evropa zagotovi primerno hrano za državljane in partnerstvo, ki vključuje regulatorje industrije in potrošnikov" je imel John Dalli, član Evropske komisije. Na konferenci so bile 3 sekcije:
  1. Nova znanja za nova delovna mesta
  2. Nova orodja za raziskave in inovacije v živilski tehnologiji
  3. Hrana za dobro počutje: mednarodne perspektive in nova znanja.

V okviru tretje sekcije sva imeli s kolegico Katarino Smole prispevek na temo: »Vključevanje študentov živilstva in prehrane v prehransko svetovanje učencem in dijakom osnovnih in srednjih šol«. Poseben poudarek je poleg aktualnosti promocije zdravih prehranjevalnih navad predvsem metodika izvajanja, kjer je posebnega pomena vrstniško svetovanje.

Milena Suwa Stanojević in Katarina Smole