Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Udeležba na konferencah

ISEKI FoodOd 6. do 8. julija 2016 je na Dunajski BOKU Univerzi potekala 4. mednarodna ISEKI_Food konferenca (Integrating food Science and Engeneering Knoledge In to the food chain) na temo »Odgovornost, raziskave in inovacije v prehranski verigi«.
Celoten program konference je zajemal tri glavne sekcije: izobraževanje na področju živilske tehnologije in prehrane, kakovost, varnost in prehranska vrednost živil ter novosti v živilski industriji. V sekciji izobraževanje sva sodelovali tudi predavateljici Milena Suwa Stanojević in Katarina Smole s prispevkom »Ozaveščanje potrošnikov o pomenu kakovostne prehrane«.

Preberite več: Udeležba na 4. mednarodni ISEKI_Food konferenci na Dunaju

Beograd BICOd 21. 2. do 24. 2. 2013 v Beogradu poteka že 35. mednarodni sejem turizma, na katerem sodelujejo tudi naši študenti. Na sejmu se vsako leto predstavljajo tudi fakultete, visoke, višje strokovne šole s področja turizma in gostinstva in tako je BIC Ljubljana, VSŠ letos že 3. leto gostja Visoke turističke škole strukovnih studija iz Beograda ter skupaj z Veleučilištom iz Karlovca predstavljamo svojo šolo, mesta in državo, iz katere posamezna šola prihaja. 

Preberite več: Študenti BIC Ljubljana, VSŠ tudi letos sodelujejo na sejmu...

IMG 7245prvaŠtudentke 1. letnika Gostinstva in turizma Jurka Jeran, Polona Janežič in Maja Varga so se skupaj z našo diplomantko Neli Selan in z mentorico dr. Leo Kužnik udeležile prireditve Evropski božič v Budimpešti. Prireditev poteka od 28. 11. 2012 do 4. 12. 2012, v organizaciji AEHT. BIC Ljubljana, VSŠ prvič sodeluje na omenjeni prireditvi. Namen Evropskega božiča je, da mladi iz različnih držav, ki so vključene v združenje AEHT prikažejo praznovanje božiča, značilnega za državo in regijo, iz katere prihajajo. Slovenijo letos skupaj predstavljajo študienti dveh višjih strokovnih šoli, in sicer VSŠGT Bled ter BIC Ljubljana, VSŠ. Več v galeriji.    

Od 22. do 24. marca 2012 je v Beogradu potekala prva mednarodna konferenca o turizmu - na kratko BITCO 2012. Konferenca BITCO 2012 je potekala v organizaciji in izvedbi Visoke strokovne turistične šole iz Beograda, s katero pa ima BIC Ljubljana že podpisano pogodbo o medsebojnem sodelovanju. V okviru konference je bilo pripravljenih 49 zanimivih in predvsem aktualnih prispevkov o turizmu. Konference so se s predstavitvijo svojih prispevkov udeležile tudi predavateljice VSŠ, in sicer direktorica BIC Ljubljana in predavateljica VSŠ mag. Jasna Kržin Stepišnik, ravnateljica in predavateljica VSŠ mag. Tjaša Vidrih ter predavateljica VSŠ Gordana Vulić. mag. Jasna Kržin Stepišnik in Gordana Vulić sta bili tudi članici mednarodnega programskega odbora konference. Konferenca je bila tudi odlična priložnost za vzpostavljanje novih mednarodnih sodelovanj Višje strokovne šole.