Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 
ALMAV decembru 2011 je Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Višjo strokovno šolo obiskal g. Andrea Sinigaglia (izvršni direktor ALME - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana) s skupino študentov Vinske akademije ALMA iz Parme. Obisk z namenom bodočega sodelovanja obeh šol je potekal na pobudo gospe Lare Černetič, vodje Gospodarskega urada RS v Milanu. Z Gospodarskim uradom RS v Milanu je šola začela svoje sodelovanje na področju živilstva in prehrane (predvsem s predavateljico Mileno Suwa Stanojević) in ga širi tudi na področje gostinstva in turizma. ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana je ena izmed največjih mednarodnih centrov za izobraževanje in usposabljanje na področju italijanske kulinarike, vin in gostinskega managementa. Po vodenem ogledu centra Ljubljane, so predstavniki Vinske akademije ALMA na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli doživeli degustacijo nagrajenih penečih vin g. Mihe Isteniča. Samo degustacijo s podrobno predstavitvijo penečih vin je tudi vodil g. Miha Istenič. Gostom so bile ob tem predstavljene tudi značilnosti pridelave vina v Sloveniji. Po vodeni degustaciji so gostom iz ALME študenti prvega letnika Gostinstva in turizma BIC Ljubljana, Višje strokovne šole pripravili še pogostitev z izbranimi slovenskimi jedmi, vini ter prijetno animacijo in vsem zbranim tako pripravili nepozaben večer. O vtisih naših gostov iz ALME si pa lahko nekoliko več preberete na: http://www.alma.scuolacucina.it/en/alma_viva_news/news_1/alma_lubiana_partnership.aspx