Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Obiski

Obisk ČeškaNa povabilo slovenskega veleposlaništva na Češkem, sta se predstavnika BIC Ljubljana (Tanja Gregorec in kuhar Rado Pižem), udeležila mednarodnega gastronomskega sejma v mestu Češke Budejovice, na jugu Češke, od 7. do 9. novembra 2013. Glavni namen obiska je bilo srečanje s šolami sorodnih študijskih programov in vzpostavitev stikov za prihodnje sodelovanje.

Preberite več: Obisk mednarodnega gastronomskega sejma gastrofest v Čeških...

 

alma LOGOV aprilu 2013 smo s podpisom pogodbe sklenili dogovor o sodelovanju med ALMO - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana iz Colorna v Italiji in BIC Ljubljana, Višjo strokovno šolo na področju mednarodnega izobraževanja o italijanski kulinariki. Podpis pogodbe omogoča študentom (zaključnih letnikov) in diplomantom gostinstva in turizma iz cele Slovenije ter tudi vsem ostalim gostincem, ki so zaposleni na področju gostinstva, hotelirstva, da se vključijo v skupni mednarodni izobraževalni program italijanske kulinarike in nadgradijo svoje znanje. Izobraževanje bo potekalo v Sloveniji na BIC Ljubljana (pripravljalni del), sledi odhod v Italijo na ALMO (za 2 meseca) in nato še praktično izobraževanje (5 mesecev) v vrhunskih restavracijah po celi Italiji.

ALMA je pred podpisom pogodbe na BIC Ljubljana izvedla tudi 4 zelo obiskane demonstracijske delavnice italijanske kulinarike za študente in zunanje udeležence. Delavnice je izvajal chef Luciano Tona (chef in pedagoški vodja ALME, do prihoda na ALMO tudi lastnik restavracije z Michelinovo zvezdico) in Laura Toresin (diplomantka ALME, sedaj pa na ALMI deluje kot asistentka pri strokovnih vajah).

 

ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana je vrhunski izobraževalni center v svetovnem merilu za izobraževanje o italijanski kulinariki, ki sodeluje s svetovno znanimi podjetji (Barilla, Illy, Electrolux, Mutti…) in nagrajenimi restavracijami, hoteli. Ima vzpostavljeno zelo močno mednarodno sodelovanje z vrhunskimi gostinskimi šolami, in sicer iz Amerike, Kanade, Južne Koreje, Turčije, Malezije, Japonske, Kitajske, Mehike, Argentine, Brazilije, Hong Konga, Južne Afrike, med najnovejšimi članicami so Indija, Hrvaška in z aprilom 2013 tudi Slovenija. V vsaki državi ALMA sodeluje le z eno gostinsko usmerjeno šolo (razen Kanade in Avstralije) - v Sloveniji smo to prav BIC Ljubljana, VSŠ.


Več informacij o programu mednarodnega izobraževanja o italijanski kulinariki si preberite v docVABILO V MEDNARODNI PROGRAM ALMA in BIC LJUBLJANA, VSŠ.

 

 Sejem_Beograd_2012»Skupaj smo boljši« je bila skupna vodilna misel na sejmu turizma IFT Beograd, ki je potekal med 23. in 26. februarjem 2012 v Beogradu. Že drugo leto so bili študenti gostinstva in turizma BIC Ljubljana, Višje strokovne šole posebni gostje na 160 m2 velikem razstavnem prostoru Visoke turističke škole strukovnih studija iz Beograda. V letošnjem letu so se študentom obeh šol na razstavnem prostoru pridružili še študenti in predavatelji Veleučilišta iz Karlovca.

Preberite več: Študenti BIC Ljubljana ponovno uspešni na sejmu IFT Beograd

ALMAV decembru 2011 je Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Višjo strokovno šolo obiskal g. Andrea Sinigaglia (izvršni direktor ALME - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana) s skupino študentov Vinske akademije ALMA iz Parme. Obisk z namenom bodočega sodelovanja obeh šol je potekal na pobudo gospe Lare Černetič, vodje Gospodarskega urada RS v Milanu. Z Gospodarskim uradom RS v Milanu je šola začela svoje sodelovanje na področju živilstva in prehrane (predvsem s predavateljico Mileno Suwa Stanojević) in ga širi tudi na področje gostinstva in turizma. ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana je ena izmed največjih mednarodnih centrov za izobraževanje in usposabljanje na področju italijanske kulinarike, vin in gostinskega managementa.

Preberite več: Obisk študentov iz zasebne visoke strokovne šole ALMA iz Parme