Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 • 1.jpg
 • 2.jpg
 • 3.jpg
 • 4.jpg
 • 5.jpg
 • 6.jpg
 • 7.jpg
 • 8.jpg
 • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Vpetost šole v mednarodne projekte in aktivnosti zagotavlja dragoceno priložnost tako za študente kot za zaposlene pri izmenjavi izkušenj, pridobivanju znanja in spremljanja trendov v tujini.

alma LOGOV aprilu 2013 smo s podpisom pogodbe sklenili dogovor o sodelovanju med ALMO - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana iz Colorna v Italiji in BIC Ljubljana, Višjo strokovno šolo na področju mednarodnega izobraževanja o italijanski kulinariki. Podpis pogodbe omogoča študentom (zaključnih letnikov) in diplomantom gostinstva in turizma iz cele Slovenije ter tudi vsem ostalim gostincem, ki so zaposleni na področju gostinstva, hotelirstva, da se vključijo v skupni mednarodni izobraževalni program italijanske kulinarike in nadgradijo svoje znanje. Izobraževanje bo potekalo v Sloveniji na BIC Ljubljana (pripravljalni del), sledi odhod v Italijo na ALMO (za 2 meseca) in nato še praktično izobraževanje (5 mesecev) v vrhunskih restavracijah po Italiji.

ALMA je pred podpisom pogodbe na BIC Ljubljana izvedla tudi štiri zelo obiskane demonstracijske delavnice italijanske kulinarike za študente in zunanje udeležence. Delavnice je izvajal chef Luciano Tona (chef in pedagoški vodja ALME, do prihoda na ALMO tudi lastnik restavracije z Michelinovo zvezdico) in Laura Toresin (diplomantka ALME, sedaj pa na ALMI deluje kot asistentka pri strokovnih vajah).

ALMA – La Scuola Internazionale di Cucina Italiana je vrhunski izobraževalni center v svetovnem merilu za izobraževanje o italijanski kulinariki, ki sodeluje s svetovno znanimi podjetji (Barilla, Illy, Electrolux, Mutti…) in nagrajenimi restavracijami, hoteli. Ima vzpostavljeno močno mednarodno sodelovanje z vrhunskimi gostinskimi šolami iz Amerike, Kanade, Južne Koreje, Turčije, Malezije, Japonske, Kitajske, Mehike, Argentine, Brazilije, Hong Konga, Južne Afrike, med najnovejšimi članicami so Indija, Hrvaška in z aprilom 2013 tudi Slovenija. V vsaki državi ALMA sodeluje le z eno gostinsko usmerjeno šolo (razen Kanade in Avstralije) - v Sloveniji smo to prav BIC Ljubljana, VSŠ.
Več informacij o programu mednarodnega izobraževanja o italijanski kulinariki si preberite v docVABILO V MEDNARODNI PROGRAM ALMA in BIC LJUBLJANA, VSŠ.

Termine izobraževanj v 2017 si lahko ogledate na povezavi: Date_Italian_Culinary_Program_2017_-_PARTNER_SCHOOLS.pdf in tudi še za področje slaščičarstva na povezavi: Date_Italian_Modern_Pastry_Program_2017_-_PARTNER_SCHOOLS.pdf

Če vas izobraževanja zanimajo, nam pišite na tjasa.vidrih@bic-lj.si

 


ISEKI-FOOD

BIC Ljubljana je dobil status pridružene članice ugledne mednarodne strokovne organizacije ISEKI-FOOD

ISEKI - Food Association je mednarodna organizacija, ki povezuje evropske univerze, raziskovalne ustanove in gospodarske družbe s področja živilstva in prehrane. Njen osnovni namen je razvijati in skrbeti za vse aktivnosti, ki so povezane s strokovnim področjem živilstva in prehrane. Te so:

 • Graditi kakovosten izobraževalni sistem s področja živilstva in prehrane.
 • Posodabljati študijski strokovni program.
 • Razvijati metodiko poučevanja stroke in razvijati učne pripomočke.
 • Promovirati sinergijo med raziskovanjem, izobraževanjem in živilsko industrijo.
 • Razvijati virtualno družbo ekspertov s področja živilstva in prehrane.
 • Implementirati kriterije kakovosti s področja živilstva in prehrane v širši družbeni prostor.

Z organizacijo smo pričeli sodelovati že leta 2008, ko smo za predstavitev na temo: »Info kotički v hipermarketih« dosegli 3. mesto med vsemi članicami organizacije. Leta 2011 smo predstavili Metodiko učenja strokovno-teoretičnih predmetov.

Več informacij o organizaciji ISEKI- food lahko najdete na spletnih straneh www.iseki-food.net.


AEHT_logoKonec januarja 2012 smo postali člani Evropskega združenja hotelskih in turističnih šol Association Européenne des Ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme - AEHT (European Association of Hotel and Tourism Schools).

 

 

 


Na Višji strokovni šoli smo v študijskem letu 2006/07 pridobili razširjeno Erasmus univerzitetno listino, ki nam omogoča sodelovanje v vseh Erasmus aktivnostih. Erasmus, kot sektorski program v okviru evropskega programa vseživljenjsko učenje, vključuje mobilnost študentov z namenom študija in praktičnega izobraževanja v tujini, mobilnost predavateljev z namenom poučevanja na partnerskih institucijah in mobilnost zaposlenih z namenom usposabljanja v tujini.


Naše mednarodno sodelovanje želimo širiti tudi v države jugo-vzhodnega Balkana in v ta namen smo sklenili tudi bilateralne pogodbe.

UNS

V novembru 2011 smo podpisali pogodbo o sodelovanju z Univerzo v Novem Sadu, z Oddelkom za geografijo, hotelirstvo in turizem. Cilj tega sporazuma je omogočanje in promoviranje sodelovanja in izmenjav na področju raziskovalnega in strokovnega dela. Predvideno je sodelovanje na področju izmenjave predavateljev in študentov, pripravi skupnih projektov in še drugih projektih.

http:\\www.dgt.uns.ac.rs.

 


Novembra 2010 smo podpisali pogodbo o sodelovanju z Visoko strokovno turistično šolo iz Beograda (Visoka turistička škola strukovnih studija Beograd) na področju izobraževanja, organizacije dela, strokovnega in znanstvenega sodelovanja, založništva in drugih področij dela: http://www.visokaturisticka.edu.rs/ 

visoka_turisticka_skola_Beograd

ter z Visoko hoteljersko šolo iz Beograda http://www.vhs.edu.rs/index.php?meni=naslovna 

The_college_of_hotel_management_Belgrade


Mostar logoV septembru 2017 smo podpisali sporazum o sodelovanju s CKM Mostar (UNIVERZITET MODERNIH ZNANOSTI – CKM, Mostar,) http://web.ckm.ba/ba/

Univerza CKM je visokošolska ustanova, ki izvaja raziskovalne in razvojne projekte ter izvaja dodiplomski in podiplomski študij na področju družbenih, naravoslovnih in biotehniških znanosti. Na oddelku Poslovni viri in viri turizma izvajajo študij Poslovni management, Poslovna informatika, Računovodstvo in revizija ter Turizem in hotelirstvo. Na oddelku Varnostne študije izvajajo študij Kriminalistično policijski študij, Varnost civilnega letalstva, Mednarodno pravo, diplomacija in varnost ter Osebna varnost in civilna zaščita. Na oddelku Naravni viri, nutricionizem in zdravje izvajajo študij Nutricionizem in zdravje, Agroekologija, Ekologija z naravovarstvom, Farmacija ter Management v zdravstvu.

Sodelovanje med BIC Ljubljana in CKM Mostar bo potekalo v smislu razvoja novih projektov ali programov, razvoja strokovnih kompetenc predavateljev in strokovnih sodelavcev, na področju raziskovanja, praktičnega izobraževanja študentov v okviru obvezne študentske prakse, sodelovanja na mednarodnih konferencah ipd.