Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 7.jpg
  • 8.jpg
  • 9.jpg

Izobraževalni programi

Gostinstvo in turizem
Živilstvo in prehrana
Pomen prehrane

 

Inženir živilstva in prehrane se na podlagi pridobljenih generičnih in poklicno-specifičnih kompetenc, ki jih je pridobil v času študija, zaposli kot/za:

  • organizator dela v malih, srednjih in velikih podjetjih s področja živilstva in prehrane,
  • vodja obrtne delavnice,
  • vodja manjšega živilskega podjetja,
  • vodja delovnega procesa v živilski industriji,
  • kontrolor v živilstvu,
  • vodja obrata,
  • vodja pekarne,
  • vodja slaščičarne v obrtnih delavnicah,
  • delo na področju prehrane v vrtcih, osnovnih šolah, domovih za starejše,
  • vodja v mlekarstvu,
  • vodja v predelavi mesa,
  • vodja majhnih kuhinj,
  • vodja v živilski trgovinski dejavnosti,
  • delo na področju dietne kuhinje v bolnišničnih centrih,
  • laboratorijsko delo na področju analize živil,
  • delo na področju primernosti embalaže za živilsko industrijo,
  • razvijanje novih izdelkov v pekarstvu, slaščičarstvu in mesni industriji,
  • proizvodnja dietnih živil in vodenje trgovine z ekološkimi izdelki,
  • pomoč pri prehranskem svetovanju,
  • delo z medom: kulinarika, zdravilstvo,
  • delo na področju prehrambne politike,
  • druga dela.

Z januarjem 2013 v okviru Biotehniškega izobraževalnega centra deluje Karierni center, kjer lahko dobite še več informacij.