Kontakti | Intranet | Kazalo strani

ikone ikone2 ikone3 ikone7
ikone4 ikone5 ikone6 ikone8
 

DSC_0040Šola kuhanja za mlade začetnike v kuhanju. Delavnice so namenjene dijakom srednjih šol in  potekajo ob sobotah, na BIC Ljubljana, V Centru kulinarike in turizma KULT 316, Prušnikova 74, Ljubljana - Šentvid, od 9.00 – 15.00 ure.

Namen delavnic je, da se dijaki naučijo osnovnih kuharskih veščin, samostojne priprave enostavnih in zdravih jedi ter osnov gastrokulture - kulturnega uživanja jedi in pijač.

Poleg priprave različnih enostavnih jedi se dijaki na delavnicah naučijo priprave enostavnega in sestavljenega pogrinjka, uporabe različnih vrst jedilnega pribora, kozarcev, izdelave namizne dekoracije….

Nekaj utrinkov iz delavnic...
 DSC_0078DSC_0192DSC_0163

Na delavnici dijak prejme gradivo z opisanimi postopki za pripravo in postrežbo jedi. Za delavnico dijaki potrebujejo udobna oblačila, čisto obutev, predpasnik in pisalo. Kuharsko kapo dobijo na tečaju.

kuharica_za_mladeKuharska znanja črpamo iz »Kuharice za mlade«, ki sta jo napisala Milena Suwa Stanojević in Uroš Flis (oba BIC Ljubljana)

 

 pdfZGIBANKA

 

 

 

Kulinarično delavnico vodijo študenti 1. in 2. letnika BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, program gostinstvo in turizem, ter habilitirana predavateljica za kulinariko in gastronomijo Gordana Vulić, univ. dipl. inž. živ. tehnol.

Po uspešno izpeljanih začetnih delavnicah se pripravljamo za nove kuharske izzive s srednješolci.

 

Program delavnic »Dobro kuham, zdravo jem« 2016/17

 

V štirih delavnicah (oktober, december, marec in april) sledimo 4 letnim časom in temu je prilagojena izbira jedi, katere bomo pripravljali. Na vsaki delavnici bomo dodatno obravnavali zanimiva živila, ki jih bomo spoznavali z degustacijo. Vsakič bomo pripravili tudi brezalkoholni coctail.

 

Vsebina delavnice Termin delavnice

Poudarek je na jesenskih živilih (buče, krompir, repa, kostanj, gobe …)

Primer jedilnika: pečena bučna juha s hrustljavimi palčkami z bučnimi semeni, Coq au vin (piščanec v vinu), pečen sladki krompir s čilijem in timijanom, čokoladni fondant z toplo vanilijevo kremo.

V oktobru se bomo učili različne vrste olja.

 Utrinki iz delavnice

15. okrober 2016

 

 

Poudarek bo na prazničnih jedeh, izdelavi in dekoriranju piškotov in sladic. Spoznali bomo kako lahko iz živil sami pripravimo praznično darilo.

V decembru se bomo učili o različnih vrstah sladkorjev.

 Utrinki iz delavnice

10. december 2016

Poudarek bo na spomladanskih živilih (čemaž, regrat, mlada solata, poganjki in kalčki, zelišča, vijolice, trobentice…) in zelenjavnih jedeh ter sladicah.

V marcu bomo spoznavali manj znane vrste sadja.

Utrinki iz delavnice

 

11. marec 2017

Poudarek bo na pripravi rib in ribjih jedi (suši, ribje juhe, ribji zvitki,..) ter ustreznih prilog in prikuh (pireji, stročnice,..). Pripravljali bomo tudi sezonsko zelenjavo (beluši) ter lahke sadne sladice.

V aprilu bomo spoznavali vrste rib, kako prepoznamo svežo ribo, kako očistimo in filiramo ribo.

 Utrinki iz delavnice                     

8. april 2017