Kontakti | Intranet | Kazalo strani

  • 1.jpg
  • 1389711205.jpg
  • 1510050417.jpg
  • 1510050638.jpg
  • 1510050654.jpg
  • 1510050669.jpg
  • 1510050683.jpg
  • 1510050701.jpg
  • 1510050716.jpg
  • 1510050731.jpg

Osebna izkaznica

Biotehniški izobraževalni center
Ljubljana
Ižanska cesta 10, 1000 Ljubljana
Slovenija
Tel: 01/2807 600
Fax: 01/2807 620
Elek. naslov: bic@bic-lj.si   Več...

 

Pretekli prostovoljski dogodki

IMAG0666V torek, 21. 5. 2019, smo obiskali otroke v Vrtcu Galjevica, kjer smo skupaj izdelovali pekovske izdelke. Za dobrodošlico so nam otroci zapeli svojo himno, nato pa smo kar začeli z izdelavo izdelkov. Testo so nam pripravili v naši pekarni. Razdelili so ga na majhne dele, da je vsak otrok lahko dobil svoje testo, prostovoljci pa so jim pomagali pri oblikovanju testa. Sprva so vsi delali preste, ko pa so to otroci že znali, pa so poskusili oblikovati tudi druge izdelke. Ko smo končali z oblikovanjem testa, so otroci prostovoljcem še nekaj narisali za spomin.

fotke7Tudi v letošnjem šolskem letu smo v okviru projekta »Prostovoljstvo« zelo aktivni. Prostovoljno delo spodbuja h kakovosti medosebnih odnosov, humanitarnosti in čuta za sočloveka ter spoznavanju samega sebe. S pomočjo prostovoljskih aktivnosti dijakov bi radi pripomogli k ozaveščanju, da smo za življenje v skupnosti odgovorni vsi in da lahko vsak posameznik veliko prispeva h kvalitetnejšemu sobivanju. Spodbujamo in razvijamo solidarnost, strpnost in medsebojno spoštovanje.
Ena od aktivnosti je tudi medvrstniška pomoč. Dijaki prostovoljci nudijo učno pomoč dijakom, ki so učno šibkejši, dijakom, ki so prišli iz tuje države, pa tudi zelo pomembno psihosocialno oporo pri prilagajanju na novo okolje.
Medvrstniška pomoč spodbuja povezovanje dijakov in pripomore k izboljšanju ocen ter šolskega življenja. Izvajajo jo dijaki, ki so učno močnejši, pod okriljem več mentorjev, s katerimi se redno sestajajo, da si izmenjajo potrebne in pomembne informacije o poteku in načrtovanju aktivnosti. Poteka na šoli, pred ali po pouku. Dijaki se medsebojno dogovorijo, kdaj in ob kateri uri bodo inštrukcije potekale ter za kateri predmet.

20190404 102516 1V četrtek, 4. 4. 2019, in torek, 16. 4. 2019, so nas obiskali otroci iz vrtca Galjevica. Dijakinje prostovoljke, ki pod mentorstvom Marije Vidmar, skrbijo za naše male živali v okviru biološkega krožka so le te predstavile otrokom iz vrtca. Spoznali smo hrčka Vojka, činčilo Čili, miški Marjano in Mihaelo, paličnjake in ribice. Skupaj smo jim počistili hiške, zvedeli kje živijo in kaj jedo, pobarvali nekaj pobarvank, zapeli in zaplesali. Poslovili smo se ob slastnih piškotkih in kozarčku čaju. Novih srečanj v mesecu maju pa se že vsi skupaj zelo veselimo.

Izbor kuharska 4.4.20194. aprila 2019 so štirje študenti gostinstva in turizma, pod mentorstvom predavateljice in inštruktorice kuharstva Marjete Cevc pripravili in izvedli prostovoljsko kuharsko delavnico z dijaki Živilske šole ter Gimnazije in veterinarske šole. Dogodek smo v okviru prostovoljskih aktivnosti na zavodu izvedli že tretje leto, tokrat jo je za svoje diplomsko delo pripravila študentka 2. letnika gostinstva in turizma. V prijetnem in delovnem vzdušju so študenti z dijaki pripravili štiri okusne jedi, ki smo jih na koncu ob prijetnem druženju tudi z veseljem pojedli. Ob zaključku delavnice nam je študent 1. letnika gostinstva in turizma pripravil brezalkoholni koktajl in predstavil svojo izkušnjo s tekmovanja barmanstva dan prej na Bledu. Hvala študentom prostovoljcem in mentorici za odlično izpeljano delavnico in prijetno delo in druženje z dijaki. Nekaj utrinkov si oglejte v galeriji.

20190214 091713 2V četrtek, 14.2.2018 smo učenke 2.V (Zala Brulc, Anya Jovan, Julija Cugelj, Julija Štrukelj, Urška Vidmar in Nikita Žun) v sklopu prostovoljstva obiskale vrtec Kolezija, enoto Murgle, kjer smo s skupino otrok preživele uro in pol. Naše delavnice smo pričele s predstavljanjem živalskih družin, sledilo je oglašanje živali, zabaven pantomimo, prepoznavanje stopinj in nazadnje so otroci še narisali svojo najljubšo žival. Bili so zelo odzivni, na začetku sicer zadržani vendar s časom bolj pogumni, zato je bilo z njimi zelo zabavno delati in se že veselimo našega naslednjega obiska.
Prostovoljke iz 2. V

slikaSte opazili pomladno prebujenje v jedilnici šole v Mestnem logu, še preden je zunaj vzbrstelo? Pod mentorstvom našega kuharja Petra Hvalca v okviru Prostovoljstva na BIC Ljubljana dijakinji Aleksandra in Živa vsako sredo že na vse zgodaj zjutraj pripravita prav posebno dobrodošlico najbolj zgodnjim dijakom.  Saj veste, ... gre skozi želodec. Pri nas se tako že veselimo zdrave, družabne in znanja željne pomladi!

IMG 2284Prostovoljci BIC Ljubljana smo v decembru 2018 obeležili teden prostovoljstva v sklopu mednarodnega dne prostovoljstva, ki ja je leta 1985 na 5. december razglasila Organizacija združenih narodov. Na šoli na Ižanski cesti in Cesti v Mestni log smo poskrbeli za predstavitev svojih aktivnosti in vključitev novih članov, za dijake, ki bodo sodelovali v prostovoljskem projektu priprave novičk za družbena omrežja smo pripravili seminar o družbenih omrežjih, otroke iz vrtca Galjevica pa osrečili z obiskom in ustvarjalnimi delavnicami. Naši prostovoljski dejavnosti so se priključili tudi dijaki, ki so pripravili novoletni bazar. Zanimivih idej in izdelkov ni manjkalo, denarni izkupiček sklada pa smo namenili v Florin sklad, šolski denarni sklad za naše dijake, ki potrebujejo pomoč. S svojimi inovativnimi izdelki so se predstavila tudi dijaška podjetja. Vse aktivnosti in dogajanje je povezovalo tudi vzdušje praznovanja 25 let Zdrave šole. Foto utrinke si ogejte v galeriji.

DSC08275Dijaki prostovoljci so 6. 12. 2018 skupaj z otroki iz vrtca Galjevica pripravili sladke ustvarjalne delavnice. Dve skupinici sta pripravljali medenjake različnih oblik, ena skupinica pa je ustvarila božično-novoletno obarvani plakat z dobrimi željami. Skupaj smo prebrali tudi kakšno pravljico ter seveda okušali naše slastne medenjake. Otroci so nam za zaključek zapeli, mi pa smo jim v spomin podarili medene okraske za njihove smrečice. Polni pozitivnih vtisov smo se poslovili in že komaj čakamo na nova skupna doživetja.

DSC08256 2V sredo, 14. novembra 2018, z začetkom ob 14 uri, smo imeli v čajnici Primula v Botaničnem vrtu naš vsakoletni Pogovor o knjigi. Tokratni izbor čtiva je bil, po udeležbi sodeč, posebej zanimiv za svetovalne delavce. Knjiga ima naslov Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa, avtorja Marka Haddona. Knjiga je sicer roman, a tudi mnogo več kot to. Glavni junak je 15 letni Christopher, ki je avtist. Skozi prvoosebno pripoved nam avtor odstre pogled v svet avtizma, ki ga je sicer zelo težko razumeti. A je to toliko pomembneje, ker se v šolstvu vedno pogosteje srečujemo z dijaki, ki imajo težave avtističnega spektra. Pogovor sem vodila Sava Osole. In prav vsi smo v pogovoru, izmenjavi mnenj in idej in druženju uživali. Hvala vsem za njihov prispevek in upam, da se kmalu spet vidimo   Sava Osole