Kontakti | Intranet | Kazalo strani

 

Svetovalna služba

Se želiš s kom iskreno pogovorit? Si neuspešen v šoli? Ti je vse »brez veze«? Te doma ne razumejo? Ne veš kako se soočiti s pričakovanji staršev? Se težko pripraviš k učenju? Te skrbi prihodnost? Te zanima vpis v visokošolski študij? Se želiš pohvaliti, ko si nekaj dosegel, naredil korak naprej?
O vsem tem se lahko pogovarjaš v svetovalni službi. Pri svojem delu spoštujemo strokovno etična načela svetovanja, to so načelo zaupnosti, prostovoljnosti in načelo delovanja v dobrobit dijaka.

V šolski svetovalni službi vas pričakujem:

Uroš Verbovšek, socialni pedagog
Tel.: 01/28 03 705, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kdaj me lahko obiščete?

Vsak dan med 8. in 14.30 uro.

Kratek pogovor lahko opravite kadarkoli v času uradnih ur, za daljše pogovore pa se naročite.

Šolska svetovalna služba je namenjena dijakom, njihovim staršem in profesorjem. Naš skupni cilj je znanje, dober učni uspeh ter strokovna in osebnostna rast dijakov. Pri doseganju teh ciljev pogosto naletimo na težave. Prisluhnil vam bom, pomagal poiskati ustrezne poti iz stisk ter vam nudil bomo oporo in razumevanje.

Name se lahko obrnete, kadar boste imeli vprašanja, dileme, ideje, predloge, pripombe, težave ali skrbi, povezane s šolo ali s čim drugim, ali pa boste imeli zgolj nekaj prostega časa in si boste želeli pogovora.

Pri svetovalnem delavcu lahko poiščejo pomoč tudi starši, ko potrebujejo pogovor o težavah, ki so povezane z odraščanjem in osamosvajanjem njihovega mladostnika ter z vzpostavljanjem odnosa in komunikacije z njim, ko začutijo, da je njihov otrok v stiski, se mu je poslabšal učni uspeh, izgublja motivacijo za delo, ima težave z vrstniki in podobno.

Lahko se pogovorite tudi o težavah in problemih, ki so posledica socialno-ekonomskih stisk, pomagal vam bom pri iskanju možnih oblik podpore in pomoči.

Svetovalna služba vodi tudi vpis v šolo. Pri meni lahko dobite informacije o vpisu v šolo, programih srednjih šol, predmetnikih, zahtevnosti šole in tudi o preusmeritvah v druge programe oz. šole. Dijaki se lahko posvetujete o izbiri študija in poklica, se informirate o študijskih programih ter postopku vpisa na visokošolski študij.

Podkategorije

Tu so zbrane informacije povezane z vpisom v prvi letnik Gimnazije in veterinarske šole.